Menu
Ajax houdt rekening met vertrek Sneijder

Ajax houdt rekening met vertrek Sneijder

Een verrassende persconferentie in de Amsterdam ArenA. Trainer Henk ten Cate en technisch directeur Martin van Geel gingen vrijdag uitgebreid in op de interesse van Real Madrid voor Wesley Sneijder.

Henk ten Cate en Wesley Sneijder in gesprek tijdens de ochtendtraining. Henk ten Cate en Wesley Sneijder in gesprek tijdens de ochtendtraining.

De persconferentie had eigenlijk in het teken moeten staan van de strijd om de Johan Cruijff Schaal en het komende treffen met Slavia Praag. De wedstrijd tegen PSV (zaterdag) kwam geen seconde aan bod. Naar het duel tegen de Tsjechen (woensdag) werd slechts mondjesmaat verwezen. Wesley Sneijder, Ajax en Real Madrid waren de drie meest gebezigde begrippen. De Amsterdamse club onderhandelt met de Madrilenen over de transfer van Sneijder. Van Geel maakte de interesse en het bod van Real Madrid vrijdag officieel wereldkundig. ,,Er is op dit moment concreet 24 miljoen euro geboden’’, vertelde de technisch directeur.

De Ajacieden kregen vrijdag vooral pass- en schietoefeningen voorgeschoteld. Ajax trainde in de Amsterdam ArenA. De Ajacieden kregen vrijdag vooral pass- en schietoefeningen voorgeschoteld. Ajax trainde in de Amsterdam ArenA.

Het miljoenenbod van de Koninklijke voldoet niet aan de vraagprijs van Ajax. Van Geel: ,,Wij vragen 30 miljoen voor Wesley. We gaan dus nog een stevig robbertje stoeien met Real Madrid. Dit bod zullen we niet nederig accepteren. Het is onze taak om het niveau van de selectie te handhaven.’’
De beide Ajacieden hebben een duidelijk doel voor ogen. Een mogelijk vertrek van de smaakmaker zal goed moeten worden opgevangen. Woensdag spelen de Amsterdammers hun eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor de Champions League. In de aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Slavia Praag is de selectie gebaat bij rust. Duidelijkheid zorgt voor rust. Ten Cate en Van Geel gaven duidelijkheid over de huidige stand van zaken.

Laurent Delorge trainde apart van de groep. De Belg werkte een looptraject af met fysiotherapeut Frank van Deursen. Laurent Delorge trainde apart van de groep. De Belg werkte een looptraject af met fysiotherapeut Frank van Deursen.

De Spaanse club toont zijn interesse niettemin op een wel heel ongelukkig moment. Ajax bereidt zich voor op een belangrijk duel. Kwalificatie voor de Champions League moet worden afgedwongen. Als Sneijder tegen Slavia Praag speelt, mag hij komend seizoen in Europees verband niet meer voor een andere club uitkomen. ,,Dit komt nooit gelegen’’, stelde Ten Cate. ,,Als Wesley vertrekt, is dat natuurlijk doodzonde. Een grote aderlating. Real zal haast moeten maken, want wij stellen Wesley woensdag gewoon op. Maar laten we niet dramatisch doen. Je kunt ook trots zijn op het feit dat zo’n bedrag wordt geboden op een van jouw spelers. Sneijder komt zelfs uit onze eigen jeugdopleiding. Real Madrid behoort tot de meest gerenommeerde clubs ter wereld. Als de een gaat, staat een andere speler weer op. Zo gaat dat ook in het voetbal. Laten we er vooral voor zorgen niet zwakker te worden.’’

Als Ajax en Real Madrid een akkoord bereiken, is een bekwame vervanger voor Sneijder niet direct voor handen. De aanvallende middenvelder bezit exceptionele kwaliteiten. De Ajax-scouts hebben in elk geval wel een schaduwelftal klaar staan met mogelijke vervangers. ,,Het is nu belangrijk om vertrouwen uit te stralen naar het team’’, betoogde Ten Cate. ,,Jaap Stam en Johnny Heitinga zijn ook heel belangrijk voor het team. We hebben een goede groep. Ajax is absoluut kanshebber voor de titel. Daar blijf ik vertrouwen in houden. Ik begrijp Wesley ook wel. Als zo’n trein voorbij komt, wil je daar opspringen.’’