Menu
Ajax huldigt jubilarissen

Ajax huldigt jubilarissen

Het is een mooie traditie binnen de vereniging Ajax: de huldiging van jubilerende Ajacieden. Zaterdagochtend stroomde de bestuurskamer van de Toekomst halfvol voor de nieuwste lichting jubilarissen. Onder hen Rob Been sr. Hij is inmiddels 70 jaar lid van Ajax.

Voorzitter Hennie Henrichs sprak alle aanwezige jubilarissen toe. Iedereen kreeg een persoonlijk woordje waarin werd stilgestaan bij de mijlpaal in het Ajax-lidmaatschap. Omdat Henrichs al vele jaren bij Ajax meeloopt, deelde hij met alle jubilarissen veel persoonlijke en vooral gezamenlijke Ajax-herinneringen.

Een bijzondere aanwezige was de 97-jarige vader van Hans Bijvank. Zijn zoon werd gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap van Ajax. Het geeft aan hoe bijzonder deze traditie bij Ajax is. Het echte verenigingsgevoel werd met de aanwezige jubilarissen en hun familie gevierd.

Wie 25 jaar lid is van Ajax treedt toe tot de Bordjesclub. Ter ere van een veertigjarig lidmaatschap krijgt de jubilaris een Delfts blauw bordje. Een clubman met vijftig dienstjaren op zijn naam ontvangt een gouden Ajax-speld. Wie tien jaar verder komt moet zijn speldje inleveren, waarna hij deze terugkrijgt met daarop bijgezet een diamantje. De echte volhouders, Ajacieden met nog meer clubtrouw, ontvangen als jubilaris een passend Ajax-geschenk. Been sr nam zaterdag een horloge van Schaap en Citroen in ontvangst.

Ajax huldigde zaterdag de volgende jubilarissen:

Hannie Das, Nico Schlette (25 jaar lid), Piet Keizer, Ton Tielenburg, Hans Bijvank (40 jaar lid), Teun Bogaard, Arie van Eijden, Harry de Waal, Dick de Groot (50 jaar lid), Cas Harms, Wim Heisterkamp (60 jaar lid) en Rob Been sr (70 jaar lid). Keizer en Heisterkamp waren niet aanwezig.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Rob been sr is maar liefst 70 jaar lid van Ajax. Rob been sr is maar liefst 70 jaar lid van Ajax.
Cas Harms is 60 jaar lid van Ajax. Zijn gouden speld werd voorzien van een diamantje. Cas Harms is 60 jaar lid van Ajax. Zijn gouden speld werd voorzien van een diamantje.
Dick de Groot viert zijn 50-jarig lidmaatschap. Dick de Groot viert zijn 50-jarig lidmaatschap.
Arie van Eijden: 50 jaar Ajax-lid. Hij kreeg een gouden speld. Arie van Eijden: 50 jaar Ajax-lid. Hij kreeg een gouden speld.
Teun Bogaard is een halve eeuw lid van Ajax. Teun Bogaard is een halve eeuw lid van Ajax.
Harry de Waal is 50 jaar lid van Ajax. Harry de Waal is 50 jaar lid van Ajax.
Ton Tielenburg is 40 jaar lid van Ajax. Ton Tielenburg is 40 jaar lid van Ajax.
Hans Bijvank ontving een Delfts blauw bordje voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Hans Bijvank ontving een Delfts blauw bordje voor zijn 40-jarig lidmaatschap.
De vader, zwager en zus van Hans Bijvank maakten het bijzondere moment mee. De vader, zwager en zus van Hans Bijvank maakten het bijzondere moment mee.
Nico Schlette is 25 jaar lid van Ajax. Nico Schlette is 25 jaar lid van Ajax.
Hannie Das is 25 jaar lid van Ajax. Hij werd daarmee lid van de Bordjesclub. Hannie Das is 25 jaar lid van Ajax. Hij werd daarmee lid van de Bordjesclub.