Menu
Ajax huldigt jubilarissen

Ajax huldigt jubilarissen

Ajax huldigde zaterdagochtend op de Toekomst een nieuwe lichting jubilarissen. Onder hen ook Wim Prins, die al tachtig (!) jaar lid is van de club.

In 1933 werd de destijds dertienjarige Wim Prins aangenomen als lid van Ajax. In 1939 werd hij kampioen met Ajax 6 van de reserve eerste klasse AVB. Behalve een voetballer, was Prins ook een fanatiek honkballer en met het eerste team van Ajax (dat toen ook nog een honkbalafdeling had) behaalde hij kampioenschappen in 1948 en 1952. Prins was een zeer goed honkballer, hij speelde ook vier interlands.

In totaal jubileerden dit keer 28 Ajax-leden, daarvan was zeker de helft zaterdag aanwezig op de Toekomst. Wie 25 jaar lid is van Ajax treedt toe tot de Bordjesclub. Ter ere van een veertigjarig lidmaatschap krijgt de jubilaris een Delfts blauw bordje. Bij vijftig jaar lidmaatschap wordt een gouden Ajax-speld uitgereikt. Wie 60 jaar lid is krijgt een diamantje op de speld. En iedereen die het nog verder schopt – zoals dit keer Wim Prins (80 jaar lid), Ger van Mourik, Henk Visser, Hans van Driel (allen 70 jaar lid) - krijgt een passend cadeau van Ajax-voorzitter Hennie Henrichs


Jubilarissen Ajax: Wim Prins (80 jaar lid), Hans van Driel, Ger van Mourik, Henk Visser (70 jaar lid), Guus Paulsen (60 jaar lid), Guus van Ham, Jack van Beetz (allen 50 jaar lid), Wim de Geest (40 jaar lid), Theo van Duivenbode, Hans Erkens, Donald Feldmann, Jan Fransz, Fred Grim, Henk Groot, Dennis de Haan, Ruud Krol, Martin van Leuven, Tscheu La Ling, Klaas Nuninga, Eddy Pieters Graafland, Frank Rijkaard, Werner Schaaphok, John van ’t Schip, Piet Schrijvers, Sonny Silooy, Kees Smit, Wim Suurbier, Rob de Wit (allen 25 jaar lid).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wim Prins is 80 (!) jaar lid van Ajax en ontving een horloge uit handen van Ajax-voorzitter Hennie Henrichs. Wim Prins is 80 (!) jaar lid van Ajax en ontving een horloge uit handen van Ajax-voorzitter Hennie Henrichs.
Ger van Mourik (70 jaar lid). Ger van Mourik (70 jaar lid).
Hans van Driel (70 jaar lid). Hans van Driel (70 jaar lid).
Jack van Beetz (50 jaar lid). Jack van Beetz (50 jaar lid).
Wim de Geest (40 jaar lid). Wim de Geest (40 jaar lid).
Rob de Wit (25 jaar lid). Rob de Wit (25 jaar lid).
Piet Schrijvers (25 jaar lid). Piet Schrijvers (25 jaar lid).
Werner Schaaphok (25 jaar lid). Werner Schaaphok (25 jaar lid).
Eddy Pieters Graafland (25 jaar lid). Eddy Pieters Graafland (25 jaar lid).
Tscheu La Ling (25 jaar lid). Tscheu La Ling (25 jaar lid).
Martin van Leuven (25 jaar lid). Martin van Leuven (25 jaar lid).
Dennis de Haan (25 jaar lid). Dennis de Haan (25 jaar lid).
Henk Groot (25 jaar lid). Henk Groot (25 jaar lid).
Fred Grim (25 jaar lid). Fred Grim (25 jaar lid).
Jan Fransz (25 jaar lid). Jan Fransz (25 jaar lid).
Theo van Duivenbode (25 jaar lid). Theo van Duivenbode (25 jaar lid).