Menu
Ajax huldigt jubilarissen

Ajax huldigt jubilarissen

Op sportcomplex de Toekomst zijn woensdag de jubilerende medewerkers en spelers van Ajax gehuldigd. Samen met Edwin van der Sar (directeur marketing) en directeur voetbalzaken Marc Overmars werd een lunch genuttigd en waren er mooie woorden en geschenken. ,,Ajax is een familieclub’’, sprak – onder meer – Van der Sar de jubilarissen toe.

De directeur marketing wisselde eervolle en persoonlijke woorden richting de jubilerende Ajacieden af met collega-directeur Marc Overmars. Ieder jaar zet Ajax de jubilarissen onder de personeelsleden in het zonnetje. Medewerkers die 12,5 jaar in dienst zijn bij Ajax krijgen een fraai horloge of een ander sieraad naar keuze. Jubilarissen met 5 dienstjaren achter hun naam krijgen een luxe pen met inscriptie. Ook spelers worden bij een dienstverband van 5 of 12,5 jaar gehuldigd.

Tot de jubilerende ‘editie 2013‘ behoorden ook Ricardo van Rhijn, Eyong Enoh en Geoffrey Castillion. ,,Toch apart, maar vooral ook mooi, dat je op deze leeftijd al een jubileum mag vieren’’, sprak de 22-jarige Van Rhijn, die zijn vijfde ‘dienstjaar’ vierde. ,,Ik ben nog jong. Hopelijk komen er nog een aantal jaren bij.’’ Met een glimlach: ,,Wie weet is het 12,5-jarige jubileum wel een reëel doel.’’ Castillion ontbrak bij de huldiging. Hij had zich afgemeld en ontvangt zijn luxe pen binnenkort uit handen van Jong Ajax-trainer Fons Groenendijk.

Ricardo van Rhijn behoorde tot de jubilarissen met 5 trouwe 'dienstjaren' op hun naam. Ricardo van Rhijn behoorde tot de jubilarissen met 5 trouwe 'dienstjaren' op hun naam.

Overmars sprak de jubilerende selectiespeler van Ajax 1 kort daarop persoonlijk toe. De directeuren namen ieder de helft van het totale aantal jubilarissen voor hun rekening. ,,Jij hebt inmiddels een lange geschiedenis bij de club’’, sprak Overmars richting Van Rhijn. ,,Vooral in de afgelopen twee jaar waren er veel hoogtepunten. Je bent jong en zelfkritisch, weet wat goed en slecht is. Ik hoop dat je een fantastische toekomst bij Ajax mag hebben. Met jouw mentale drive moet dat lukken.’’

De huldiging van de jubilarissen is een moment waarop Ajacieden uit alle geledingen van de club worden bedankt voor alle (tot op heden) bewezen diensten. Ook woensdag op de Toekomst was dat niet anders. Van der Sar en Overmars richtten zich tot onder meer leden van de technische staf van de amateurtak, medewerkers studiebegeleiding, Ajax Media en een collega van Pers & Communicatie. Uit de diversiteit sprak naast saamhorigheid ook een warm clubgevoel.

Alle jubilerende medewerkers van Ajax in 2013:

12,5 jaar:
Gabriël van Gastel (Manager Ajax Digital)
Claudia Hendriksen (medewerker Pers & Communicatie)


5 jaar:
Dennis van der Wal (Technische staf Zaterdagamateurs)
Amber Walstra (Studiebegeleiding)
Bastiaan Bruning (Physical Development)
Berry Rutting (IB & T)
Mohammed Oumouh (Physical Performance)
Marco Ruitenbeek (Technische staf Zaterdagamateurs)
Ricardo van Rhijn (contractspeler)
Eyong Enoh (contractspeler)
Geoffrey Castillion (contractspeler)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Persmedewerker Claudia Hendriksen vierde een 12,5-jarig jubileum. Persmedewerker Claudia Hendriksen vierde een 12,5-jarig jubileum.
Edwin van der Sar en Marc Overmars spreken Gabriël van Gastel toe
Edwin van der Sar en Marc Overmars spreken Gabriël van Gastel toe
Ook Eyong Enoh werd voor zijn clubtrouw (5 jaar) gehuldigd. Ook Eyong Enoh werd voor zijn clubtrouw (5 jaar) gehuldigd.
Amber Walstra had de Studiebegeleiding even verruild voor festiviteiten. Ook zij vierde een 5-jarig jubileum. Amber Walstra had de Studiebegeleiding even verruild voor festiviteiten. Ook zij vierde een 5-jarig jubileum.
Bastiaan Bruning (links) en Mohammed Oumouh zijn 5 jaar aan Ajax verbonden. Bastiaan Bruning (links) en Mohammed Oumouh zijn 5 jaar aan Ajax verbonden.
Ook Marco Ruitenbeek (5-jarig jubileum) werd toegesproken en gehuldigd. Ook Marco Ruitenbeek (5-jarig jubileum) werd toegesproken en gehuldigd.