Menu
Ajax huldigt jubilarissen

Ajax huldigt jubilarissen

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel op de Toekomst en binnen de Ajax-familie. De huldiging van de jubilarissen. Ajacieden die de club jarenlang trouw dienst hebben bewezen, worden een ochtend in het zonnetje gezet en geeerd met een Ajax-bordje of – bij al eerder ontvangen bordjes – een ander waardevol aandenken. Zaterdag beleefden de jubilerende Ajacieden een bijzondere dag in hun clubcarrière.

Ajax-bestuurslid Cor van Eijden sprak mooie woorden over alle, aanwezige jubilarissen op de Toekomst. In de bestuurskamer van de kraamkamer van de club, waar sinds dit seizoen ook de A-selectie traint, was een dwarsdoorsnede van de club samengebracht.

Henk de Weers was met zijn 25-jarig lidmaatschap een jonkie, vergeleken met de ‘iets’ oudere Ajacieden die ook werden gehuldigd. De Weers heeft geen voetbalverleden bij de club, maar verdiende vooral zijn sporen als lid van de studie-begeleidingscommissie. De Weers werd in 1983 aangenomen als werkend lid. Ook Kees van Oevelen behoorde tot de jongste jubilarissen. De oud-jeugdspeler van Ajax is nu nog regelmatig als scheidsrechter te bewonderen op de Toekomst. Van Oevelen leidt vaak jeugdduels en zit al sinds 1997 in de Ledenraad.

Harry Spett is zijn club liefst 75 jaar trouw. Harry Spett is zijn club liefst 75 jaar trouw.

Harry Spett was de gelouterdste Ajacied onder de jubilarissen; met zijn 75 ‘dienstjaren’ sprong Spett er onbetwist bovenuit. De 88-jarige Spett werd op 11 oktober 1934 Ajax-lid en begon bij de aspiranten als linksbinnen. Hoogtepunt was het kampioenschap van het seizoen 1938/1939 met de A2-junioren. Als senior verdedigde Spett de eer van Ajax 4, 5, 6 en 7. In totaal werd Spett zesmaal kampioen met een Ajax-elftal.

Twaalf van de dertien Ajacieden (een jubilaris ontbrak) werden zaterdagmorgen dus bedankt voor de jarenlange clubtrouw. Met daarbij natuurlijk ook het verzoek de club ook de komende jaren trouw te blijven. Alle jubilarissen op een rij:

Harry Spett (75 jaar lid)
Gerrit Looyen (70 jaar lid)
Harry Sacksioni (70 jaar lid)
Rob Bartelsman (60 jaar lid)
Hans Dukker (60 jaar lid)
Wim Kluft (60 jaar lid)
Frits van der Valk (60 jaar lid)
Wim Waayer (60 jaar lid)
Pim van der Kamp (50 jaar lid)
Tijn Middendorp (40 jaar lid)
Gerard Holsheimer (40 jaar lid)
Kees van Oevelen (25 jaar lid)
Henk de Weers (25 jaar lid)


Jubilarissen met een dienstverband vanaf 25 jaar ontvangen een Ajax-bordje en zijn daarmee lid van de Bordjesclub. Ieder jaar komen de leden in elk geval bijeen voor het diner van de Bordjesclub. Dit jaar vindt de bijeenkomst op vrijdag 30 oktober plaats op de Toekomst.

Hier lees je meer over de Bordjesclub van Ajax

Ook Lid van Verdienste Tijn Middendorp werd gehuldigd. Ook Lid van Verdienste Tijn Middendorp werd gehuldigd.
Harry Sacksioni is 70 jaar lid van Ajax. Harry Sacksioni is 70 jaar lid van Ajax.
Net als zijn collega-jubilarissen ontving Gerard Holsheimer van bestuurslid Cor van Eijden zijn bordje. Net als zijn collega-jubilarissen ontving Gerard Holsheimer van bestuurslid Cor van Eijden zijn bordje.