Menu
Ajax huurt Bertrand Traoré van Chelsea FC

Ajax huurt Bertrand Traoré van Chelsea FC

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Bertrand Traoré en Chelsea FC. De aanvaller wordt gehuurd van de Engelse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huurovereenkomst heeft een looptijd van één seizoen, tot en met 30 juni 2017.

Traoré werd op 6 september 1995 geboren in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. De international speelde vanaf januari 2014 tot en met juni 2015 op huurbasis bij Vitesse.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Met Traoré ben ik al ruim een jaar bezig. We zochten nu een spits die direct inzetbaar is en van wie wij denken dat hij ook direct een versterking is voor Ajax. Met het huren van Traoré is dat gelukt. Een spits kopen en een langdurig contract aanbieden zou de doorstroom en de ontwikkeling van andere spitsen in de weg staan. Kasper Dolberg en Mateo Cassierra zijn beiden nog geen twintig jaar, wij hebben voor de lange termijn hoge verwachtingen van hen. Maar je kunt nog niet verwachten dat ze er nu al een heel seizoen staan. Eigenlijk is dit precies wat we wilden, het is nu aan Traoré om te laten zien dat het voor Ajax, voor Chelsea en voor hem de juiste keuze is. Hij heeft veel kwaliteiten. Hij is snel, doelgericht en het is een voordeel dat hij de Nederlandse competitie kent. De aanwezigheid van Peter Bosz was voor hem ook belangrijk, zij hebben bij Vitesse goed samengewerkt. Het is ons de afgelopen dagen ook gelukt om alle papieren op tijd in orde te hebben, waardoor hij aanstaande dinsdag al speelgerechtigd is, als wij de belangrijke thuiswedstrijd spelen tegen Rostov. En hij heeft in de voorbereiding veel minuten gemaakt bij Chelsea, dus hij is wedstrijdfit. Ook daar zijn we uiteraard blij mee.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst