Menu
Ajax ijzersterk in december

Ajax ijzersterk in december

December heeft altijd een feestelijk tintje. En dat geldt de laatste jaren ook zeker voor Ajax. Niet alleen vanwege de feestdagen, maar vooral door de sportieve prestaties. Ajax verloor onder Frank de Boer nog nooit een competitiewedstrijd in de laatste maand van het jaar.

De Boer viert overigens zondag, daags na Ajax - Heerenveen, een jubileum. Hij is dan precies vijf jaar hoofdtrainer van Ajax. De Boer debuteerde dus in december, een maand die hem altijd gunstig gezind bleef. Van de vijftien decemberwedstrijden in de Eredivisie won Ajax er veertien. Eenmaal werd gelijkgespeeld.

De reeks heeft alleen betrekking op de competitie, want in Europees verband en in de KNVB-Beker leed Ajax in december wel nederlagen. April is een andere maand waarin De Boer in de competitie ongeslagen bleef: vijftien overwinningen en zes gelijke spelen.

Ajax – Heerenveen wordt zaterdag voor de 24e keer gespeeld. Verreweg het vaakst won Ajax: zeventien keer. Heerenveen vertrok driemaal met een zege uit Amsterdam en evenzoveel keer werd een remise overeengekomen.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst