Menu
Ajax ijzersterk in eerste fase na rust

Ajax ijzersterk in eerste fase na rust

Ajax komt dit seizoen doorgaans erg sterk uit de startblokken na rust. De Ajacieden maakten in het eerste kwartier van de tweede helft al vijftien goals, het meest van alle clubs uit de Eredivisie. Bovendien incasseerde Ajax in die periode als enige ploeg nog geen tegengoal.

Ook zondag in Kerkrade kreeg Peter Bosz zijn ploeg tijdens de rust weer stevig op de rit. Davy Klaassen opende kort in het tweede bedrijf de score en plaveide daarmee de weg voor de uiteindelijke 0-2-zege. Het was de vierde opeenvolgende overwinning voor Ajax, dat nu voor het eerst sinds 2004 zijn eerste vijf competitieduels van een (nieuw) kalenderjaar kan winnen.

Ban breken
In het Parkstad Limburg Stadion waren Donny van de Beek en Abdelhak Nouri als invaller(s) dicht bij een treffer. Zij hadden met een goal de ban kunnen breken, want Ajax is het enige team in de Eredivisie dat nog niet via een invaller scoorde.

In dat opzicht doet Sparta het een stuk beter. De Rotterdammers voeren samen met AZ het ranglijstje van doelpunten van invallers aan met zeven goals. Bijna de helft (drie treffers) kwam op naam van Mattias Pogba. De broer van Manchester United-speler Paul is daarmee de trefzekerste invaller uit de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst