Menu
Ajax in Amsterdams Historisch Museum

Ajax in Amsterdams Historisch Museum

Het Amsterdams Historisch Museum heeft vanaf donderdag 3 augustus een Ajax-presentatie opgesteld. 'Ajax is Amsterdam en Amsterdam is Ajax', zeggen de supporters immers, dus kon de voetbalclub niet ontbreken in het museum.

Een vereniging die al meer dan honderd jaar bestaat en zoveel succes heeft gekend als Ajax, is uniek in Amsterdam. Ajax begon op een klein veldje in 1900 en groeide via het Houten Stadion en de Meer uit tot een club van wereldformaat, met als nieuwste stadion de Amsterdam ArenA.

Het Amsterdams Historisch Museum beschrijft de geschiedenis van de stad Amsterdam, maar vooral van haar inwoners. In onze permanente tentoonstelling mocht een presentatie over Amsterdams bekendste en meest geliefde club dan ook niet ontbreken.

In de nieuwe Ajax-presentatie kijkt het Amsterdams Historisch Museum vooral naar de supporters van Ajax, veelal Amsterdammers. Uit interviews met drie generaties supporters wordt de liefde voor de club duidelijk. Bezoekers zien en horen de supporters spreken over 'hun club' en zien de voorwerpen die de supporters met veel liefde en geduld verzameld hebben. Zo tonen ze bijvoorbeeld een Delfts blauw bord dat supporter Wim kreeg bij zijn veertigjarig jubileum bij Ajax, een etui en studieagenda, volgeschreven met 'Ajax', een baksteen en hekpunten van stadion de Meer en een miniatuur Wereld Beker, waarnaar supporter Peter acht jaar lang op zoek was.

De openingstijden van het museum dat is gevestigd aan de Kalverstraat 92 is van maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag en zondag en feestdagen van 11.00-17.00 uur.