Menu
Ajax in de mist op weg naar Klassieker

Ajax in de mist op weg naar Klassieker

Ajax heeft Blue Monday benut met twee trainingen. Op de dag die beschouwd wordt als de meest treurige van het jaar, zat het team van Frank de Boer ’s ochtends in het krachthonk. ’s middags stond er een veldtraining op het programma.

De middagsessie van Ajax was in nevelen gehuld. Waar het ’s ochtends vroeg nog helder was in Amsterdam-Zuidoost, trok naarmate de dag vorderde een steeds dikkere laag mist op rond de velden op de Toekomst. De Ajacieden waren nauwelijks van elkaar te onderscheiden, maar beetje bij beetje werd toch een en ander zichtbaar.

Zo maakte Frank de Boer deze training gebruik van een aantal spelers uit Jong Ajax en Ajax A1. Doelmannen Stan van Bladeren en Xavier Mous deden mee, en ook verdediger Damian van Bruggen dook af en toe op uit de mist.

Van de vaste kern deed Nicolai Boilesen de hele training mee. Het lijkt erop dat hij op tijd fit is voor de Klassieker. Viktor Fischer trainde nog wel apart van de groep. De Deen besloot de veldtraining met een aantal rondjes hardlopen om het veld, en werd daarbij vergezeld door Davy Klaassen, die de partijvormen aan zich voorbij liet gaan. Klaassen viel vrijdag geblesseerd uit na een knietje op zijn dijbeen, maar de verwachting is dat hij zondag gewoon inzetbaar is.

Jairo Riedewald, die net als Klaassen tegen Groningen voortijdig naar de kant ging, liet de middagtraining aan zich voorbijgaan. Ajax vervolgt dinsdagmiddag de voorbereiding op het duel met Feyenoord. Dan staat opnieuw een veldtraining op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Er werd hard getraind, maar zoals altijd ook gelachen. Er werd hard getraind, maar zoals altijd ook gelachen.
Frank de Boer spreekt zijn spelers toe. Frank de Boer spreekt zijn spelers toe.
De spelers waren nauwelijks zichtbaar maandagmiddag. De spelers waren nauwelijks zichtbaar maandagmiddag.
Arek Milik passt in tijdens een van de oefeningen. Arek Milik passt in tijdens een van de oefeningen.
Viktor Fischer werkte apart met Pim van Dord. Viktor Fischer werkte apart met Pim van Dord.
Davy Klaassen liet de grote partij-oefeningen schieten en liep nog een aantal rondjes met Viktor Fischer. Davy Klaassen liet de grote partij-oefeningen schieten en liep nog een aantal rondjes met Viktor Fischer.
Damian van Bruggen in duel met Nick Viergever. Damian van Bruggen in duel met Nick Viergever.
Kenny Tete grijpt in bij Niklas Moisander. Kenny Tete grijpt in bij Niklas Moisander.
Doelpoging Milik, redding Cillessen. Doelpoging Milik, redding Cillessen.