Menu

Ajax in de museumnacht

Nog geen twee jaar geleden waren in het Van Gogh Museum twintig impressies van de zonnebloemen van Van Gogh te bewonderen, die door Ajax-spelers en technische staf onder deskundige leiding op het canvas waren gezet. Hoofdsponsor ABN AMRO brengt Ajax wederom naar het museum. Nu in het kader van de Museumnacht Amsterdam die dit jaar op zaterdag 8 november plaatsheeft.

Omdat het Persmuseum deze avond in het teken zal staan van ‘Sport in de Journalistiek’ is voor deze avond een heus straatvoetbaltoernooi opgezet waarbij een gelegenheidsteam van sportjournalisten het op zal nemen tegen een selectie van Lucky Ajax, Suriprofs en Zeeburgia.

Oud-Ajacieden zullen nog een keer hun kunsten vertonen. Zo zullen in het team van Lucky Ajax de broertjes Witschge en Fred Grim in actie komen en namens de Suriprofs zullen onder andere oud-Ajacieden Stanley Menzo en Aron Winter acte de presence geven!

De wedstrijden worden gespeeld tussen 20.00 en 23.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Teletoeters. Naast genieten, kunnen bezoekers ook participeren. Bijvoorbeeld met een wedstrijdje ‘bal hooghouden’ tegen een van de oud-spelers of door deel te nemen aan de sport-nieuwsquiz, waarbij een aantal leuke prijzen te winnen is.

In een debat zullen vooraanstaande sportjournalisten de positie en status van de sportjournalistiek binnen de algehele journalistiek onder de loep nemen. En… last but not least kunnen liefhebbers van fotografie zich opgeven voor een workshop sportfotografie door Bastiaan Heus.

Kortom, voldoende reden om tijdens de museumnacht een bezoek te brengen aan het persmuseum.

Adresgegevens:
Persmuseum
Zeeburgerkade 10
1019 HA Amsterdam

Voor meer informatie en kaartverkoop, lees het artikel op de website van het persmuseum