Menu

Ajax in de UEFA Champions League

De tweede wedstrijd in de UEFA Champions League 2003/2004 staat woensdagavond (thuis tegen Club Brugge) op stapel voor Ajax. Nadat het goede spel in Milaan (weer) geen beloning kreeg in de vorm van punten, resten er nog vijf wedstrijden voor Ajax. Alles is nog mogelijk. Lees hier nog eens alles na over de Europese opponenten.

Club Brugge geen eenvoudige hindernis

De ene Ajax-Belg staat er niet om te springen, de andere twee vinden het wel prima, een Belgische club als tegenstander in de UEFA Champions League. Maar alledrie zijn ze het eens. Club Brugge is geen eenvoudige hindernis op weg naar de knock-outronde.

Lees meer over Club Brugge >>

Celta de Vigo: elk jaar stapje hoger

Misschien voor velen de onbekendste ploeg van de vier in poule H: Celta de Vigo. Bij Ajax vooral bekend als de club waar Mido het vorige seizoen op huurbasis afmaakte. Maar pas op. Celta de Vigo is een Europese subtopper, want met drie kwartfinaleplaatsen in de UEFA Cup in vijf jaar tijd mogen de Spanjaarden gerust die kwalificatie meekrijgen.

Lees meer over Celta de Vigo

AC Milan: Jammer genoeg een herhaling van zetten

Ajax beet op dinsdag 16 september 2003 het spits af van een nieuw seizoen in de UEFA Champions League. Dat gebeurde op de plaats waar in de vorige voetbaljaargang een ongelukkig einde kwam aan de dadendrang, Milaan. Ajax trof AC Milan, regerend Europees kampioen bij de clubteams. De rood-zwart gekleurde Associazione Calcio is tevens de bij Ajax bekendste tegenstander in poule H. Zeven keer speelde de Amsterdamse club inmiddels op Europees niveau tegen de zesvoudig winnaar van de EC I/Champions League.

Wil je de voorbeschouwing nog eens lezen dan klik je hier
Wil je het wedstrijdverslag nog eens lezen dan klik je hier

Wedstrijdschema eerste ronde UEFA Champions League 2003/2004

16 september AC Milan - Ajax 1-0
01 oktober Ajax - Club Brugge
22 oktober Ajax - RC Celta de Vigo
04 november RC Celta de Vigo - Ajax
26 november Ajax - AC Milan
09 december Club Brugge - Ajax


Stand in poule H na eerste wedstrijddag

AC Milan 1-3
Celta de Vigo 1-1
Club Brugge 1-1
Ajax 1-0


Informatie over kaartverkoop vind je hier