Menu
Ajax in eigen huis op jacht naar goals

Ajax in eigen huis op jacht naar goals

Hoewel de spelers van Ajax dit seizoen al eerder hun opwachting maakten voor eigen publiek, staat zaterdag het eerste competitieduel in de ArenA op het programma. Tegen Vitesse kan de ploeg van trainer Martin Jol de voortreffelijke thuisserie voortzetten van vorig seizoen, waarin slechts een keer werd gelijkgespeeld.

Ajax treft met Vitesse een ploeg die in de zomerstop flink is afgeroomd. Onder anderen Claudemir, Santi Kolk, Nicky Hofs en Paul Verhaegh hielden het in Arnhem voor gezien en vertrokken naar het buitenland. Wat overbleef was een verzameling talenten waarmee trainer Theo Bos streeft naar handhaving op het hoogste niveau.

Een gelukje voor Bos is dat Ajax geen beroep kan doen op de kersverse vader Luis Suarez, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit. Daarnaast komen ook Thimothée Atouba en Nicolas Lodeiro zeker niet in actie.

Vertonghen keert zaterdag tegen Vitesse terug van een schorsing. Vertonghen keert zaterdag tegen Vitesse terug van een schorsing.

Vorig seizoen ondervond Ajax weinig problemen van de Gelderse formatie. In de eerste helft van de competitie zegevierden de Ajacieden in de Gelredome met 1-5. Amper drie maanden later werd het in eigen huis nog eens dunnetjes overgedaan: 4-0. Siem de Jong was die middag de grote smaakmaker met twee treffers. De overige doelpunten kwamen op naam van Suarez en Verhaegh, die zijn eigen doelman verschalkte.

Ajax leidde bij rust al met 3-0. Iets dat ook Jol niet had voorzien. ,,We dachten niet dat het zo’n walk-over zou worden", was destijds zijn commentaar na afloop. ,,Iedereen heeft zijn bijdrage geleverd en iedereen wilde ook scoren. Dat was in de tweede helft ook een beetje het probleem."

De laatste keer dat Ajax in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen stuitte op Vitesse was in 1997. Onder leiding van de debuterende coach Morten Olsen werden de bezoekers compleet weggespeeld. Andrzej Rudy en Tijjani Babangida zetten Ajax al na twintig minuten op 2-0. In het tweede bedrijf werd de voorsprong uitgebouwd door Sunday Oliseh en Shota Arveladze alvorens Michel Kreek (trainer Ajax C1) met een eigen treffer de eindstand bepaalde op 5-0.

Met de indrukwekkende thuiscijfers van de vorige jaargang in het achterhoofd is die score wellicht geen utopie voor de hongerige Ajacieden.

Ajax - Vitesse begint zaterdag om 18.45 uur. Voor het duel zijn nog kaarten beschikbaar. Er geldt vrije verkoop. Je hebt dus géén ClubCard nodig.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2009/2010 Ajax – Vitesse 4-0 (21-02-2010)
2008/2009 Ajax – Vitesse 3-0 (28-09-2008)
2007/2008 Ajax – Vitesse 4-1 (25-11-2007)
2006/2007 Ajax – Vitesse 3-0 (10-09-2006)
2005/2006 Ajax – Vitesse 2-1 (12-04-2006)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je kaarten voor Ajax - Vitesse