Menu
Ajax in gesprek over verkoop aandelen GBA

Ajax in gesprek over verkoop aandelen GBA

Ajax is in gesprek met een aantal kandidaten, die geïnteresseerd zijn in een overname van het aandelenpakket van Ajax in de Belgische eersteklasser Germinal Beerschot Antwerpen. Ajax bezit momenteel 72,5 procent van het GBA-aandelenpakket. De identiteit van de betrokken partijen zal lopende de onderhandelingen door Ajax niet worden bekend gemaakt.

Ajax blijft een technische band met Germinal Beerschot Antwerpen houden, zoals Ajax ook een technisch samenwerkingsverband in Nederland met H.F.C. Haarlem heeft. De door Ajax bij Germinal Beerschot Antwerpen gedetacheerde spelers (Aaron Mokoena, Walker Americo Fronio, Kwame Quansah en Anthony Obodai) zullen komend seizoen bij GBA actief zijn.

Ajax nam per 1 juli 1999 een belang van 30 procent in Germinal Beerschot Antwerpen, ontstaan uit KFC Germinal Ekeren en KVV Beerschot. Ajax werd per 30 juni 2000 meerderheidsaandeelhouder in GBA door in totaal 51 procent van de aandelen te verwerven. Om de continuïteit van GBA te garanderen breidde Ajax per 1 januari 2002 zijn aandelenpakket uit tot 72,5 procent, waarbij een lening aan de club werd omgezet in aandelen.

Ajax houdt een meerderheidsbelang in het Ghanese Ashanti Goldfields en het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town.