Menu

Ajax in het bos: 'Dit vinden de hondjes té raar'

Deze week is het weer zo'n 'lange' week, een week zonder doordeweekse wedstrijd en zelfs - voor de meeste Ajacieden - zonder weekendwedstrijd. Dus werd de training niet in het dagelijkse decor afgewerkt, maar in het door de herfst prachtig getinte Amsterdamse Bos.

Ajax was duidelijk niet alleen in het natuurgebied. Een groep kleuters at met hun juffen in het bos net hun boterhammetje, toen de Ajacieden langs kwamen hollen. De dreumessen lieten direct wildenthousiast hun brood in de steek en sprongen onder luid geschreeuw bijna tegen de voetballers op . De kreten 'Ajax' en 'handtekening, handtekening' begeleidden de opgewekte kinderen. De Ajacieden liepen echter onverstoorbaar door.

Bij het volgende rondje kwamen zoals gebruikelijk de oefeningen om de hoek kijken. Zwaar voor de spelers, 'raar' volgens sommige passanten. Vooral voor de mevrouw van de hondenuitlaatservice. Zij kwam bovenaan op de heuvel, waar onder andere Tom Soetaers, John Heitinga, Wesley Sonck en Julien Escudé tegenop aan het springen waren. Onderaan stond de andere groep verwoed touwtje te springen. ,,Oei'', ontglipte de uitlaatster. ,,dit vinden de honden té raar. Ik neem wel even een andere route."

Tot spijt van Macho, want die observeerde hevig kwispelend bovenaan de trap de springende groep. Maar ongetwijfeld tot opluchting van sommige Ajacieden die de viervoeters liever van grotere afstand zien dan snuffelend aan hun broekspijpen. Ook sommige spelers vroegen zichzelf af en toe hardop af wat ze aan het doen waren. ,,Ik lijk wel een kikker", verwonderde Heitinga zich midden in een sprong.

Heitinga kreeg deze ochtend de meeste complimenten. Koeman dacht dat een bokser jaloers zou zijn op de manier waarop zijn jonge verdedigers touwtje stond te springen. Nadat het circuit was voltooid wachtte nog de slotronde. De ronde die op tijd ging. Het record was met 7.30 minuten in handen van Julien Escudé, maar conditietrainer René Wormhoudt had zijn lopers verzocht behoedzaam te rennen. De gevallen bladeren konden namelijk voor vervelende valpartijen zorgen. Wormhoudt wilde wel een tip geven voor de snelste. ,,Ik denk dat Johnny Heitinga het wel eens zou kunnen winnen. Maar ik zeg het niet hardop, want de vorige keer dacht ik het ook, maar toen ging het mis."

Vandaag bleek Heitinga het vertrouwen waard. Samen met Escudé kwam hij van de brug en nam vervolgens in de laatste fase de benen. Heitinga kwam als eerste over de denkbeeldige finishlijn, in een tijd van 7.41 minuten. De keepers sloten de rij. Iedereen was binnen in een tijd die Koeman tevreden stelde. ,,Vanmiddag vrij jongens", beloonde de trainer zijn jongens. Heel verheugd reageerden die echter niet. Er stond toch al geen training op het programma.