Menu
Ajax in januari naar Dubai

Ajax in januari naar Dubai

Ajax speelt begin januari 2008 een toernooi in Dubai. In de Verenigde Arabische Emiraten vormen Internazionale en Sport Club Internacional samen met Ajax drie van de vier ploegen van het sterke deelnemersveld.

Ajax' sponsoring- en marketingmanager Marcus Keane was aanwezig bij de perspresentatie van het Mohammed Bin Rashid International Football Championship. Ajax' sponsoring- en marketingmanager Marcus Keane was aanwezig bij de perspresentatie van het Mohammed Bin Rashid International Football Championship.

Het Mohammed Bin Rashid International Football Championship, zoals het toernooi voluit heet, wordt gespeeld op 5 en 7 januari 2008. Naast Ajax nemen ook het Italiaanse Internazionale en het Braziliaanse Sport Club Internacional uit Porto Alegre deel aan het evenement. De organisatie is nog op zoek naar een vierde ploeg om het deelnemersveld te completeren.
Het sterk bezette toernooi heeft een prijzengeld van 2,5 miljoen Amerikaanse dollar. De winnaar gaat naar huis met 1 miljoen dollar.
Er wordt geloot welke ploegen elkaar ontmoeten op de eerste toernooidag, 5 januari. De winnaars van de eerste wedstrijden spelen tegen elkaar om de hoofdprijs, de verliezers van de eerste dag spelen op 7 januari om de derde en vierde plaats.
Aan de editie van 2007, de eerste, namen Bayern München, Benfica, Lazio Roma en Olympique Marseille deel. Benfica won uiteindelijk het toernooi.

Klik hier voor meer informatie over het Mohammed Bin Rashid International Football Championship.