Menu
Ajax in mei naar China

Ajax in mei naar China

Het eerste elftal van Ajax sluit het seizoen af met een tour door China. De selectie zal van 13 tot en met 19 mei in Beijing en Shenyang verblijven. Naast diverse activiteiten wordt er een oefenduel gespeeld.

De wedstrijd tegen Liaoning Whowin FC wordt op 18 mei (19:30 uur plaatselijke tijd) in het Olympic Sports Centre Stadium (capaciteit 60.000), in Shenyang gespeeld. Liaoning Whowin FC is zeven keer kampioen van China geweest en heeft de Aziatische Champions League in de prijzenkast. 

Het programma bevat verder onder meer een clinic voor lokale jeugd en een openbare trainingssessie. Daarnaast betrekt Ajax’ kledingsponsor adidas en official partner CST bij de Ajax China Tour 2016. Er worden diverse activiteiten georganiseerd in zowel Beijing als Shenyang. Ajax vertrekt vrij snel na de laatste Eredivisie-wedstrijd en reist met bijna de voltallige A-selectie naar China. Uitzondering is waarschijnlijk Arek Milik die met Polen in voorbereiding zal zijn op het EK.

Ajax-directeur Edwin van der Sar is content met de trip. ,,Het is een lang gekoesterde wens om met Ajax China aan te doen. Na onze Aziatische trip naar Indonesië in 2014, bezoeken wij nu China en spelen daar een wedstrijd en hebben verschillende lokale activiteiten. Het zal een mooie belevenis zijn voor spelers en staf en natuurlijk is China het thuisland voor Ajax-sponsoren CST, Huawei, Sengled en Le Sports. Daarnaast is het ook een belangrijke markt voor onder meer adidas en Mercedes. Het is goed voor Ajax om met deze tour internationaal zichtbaar te zijn.''

Tekst en beeld: Ajax.nl
Het Olympic Sports Centre Stadium in Shenyang werd onder meer gebruikt tijdens de Olympische Spelen van 2008.
Het Olympic Sports Centre Stadium in Shenyang werd onder meer gebruikt tijdens de Olympische Spelen van 2008.
Het Olympic Sports Centre biedt plaats aan 60.000 toeschouwers.
Het Olympic Sports Centre biedt plaats aan 60.000 toeschouwers.