Menu
Ajax in Portugal gearriveerd

Ajax in Portugal gearriveerd

Ajax is veilig aangekomen in Portugal. Om even na 13.00 uur Portugese tijd (in Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland) landde de boeing 737-800 van Transavia woensdagmiddag op de luchthaven van Faro. Ajax verblijft tot en met woensdag 13 januari voor een trainingskamp in Albufeira.

Eerder op de dag meldden de Ajacieden zich in de loop van de ochtend op Schiphol. Ze bevonden zich in goed gezelschap, want ook het voltallig Nederlandse scheidsrechterskorps vertrok ’s ochtends vanaf Schiphol. De 93-koppige groep van scheidsrechters en assistent-scheidsrechters pakten het vliegtuig richting Turkije voor een trainingskamp.

Samen met de scheidsrechters verblijven ook vier Nederlandse clubs uit de Eredivisie deze maand enkele dagen in Turkije tijdens de winterstop. Naast ‘koploper’ Spanje blijkt ook Portugal een gewilde bestemming om te overwinteren. In navolging van Ajax zullen ook FC Utrecht (donderdag), FC Groningen én Ajax Zaterdag 1 (allebei vrijdag) de komende dagen in de Algarve arriveren.

De Ajacieden wachten rustig tot iedereen zijn bagage heeft. De Ajacieden wachten rustig tot iedereen zijn bagage heeft.

Na een voorspoedige vlucht arriveerde het toestel met de 25 Ajacieden, technische staf, pers en welgeteld één supporter op Portugese bodem. Ajax werd met een kleine regenbui onthaald, maar daarna klaarde het in de loop van de middag redelijk op. De thermometer gaf halverwege de middag zo’n 14 graden aan.

Aan het einde van de middag staat de eerste oefensessie van de Ajacieden gepland. In het stadionnetje van FC Ferreiras zullen de spelers van Ajax de komende dagen geregeld te vinden zijn voor trainingen en wedstrijden. Zaterdag speelt het team van Martin Jol een oefenduel tegen Ajax Zaterdag 1. Drie dagen later – op dinsdag – treft Ajax een dag voor vertrek FC Groningen in een vriendschappelijk duel.

Woensdagavond volgen beelden van de eerste training vanuit Portugal.

Volg Ajax in Portugal via de dagelijkse updates op Ajax.nl en Ajax TV

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans