Menu
Ajax in voetsporen Real Madrid en Milan

Ajax in voetsporen Real Madrid en Milan

Het bezoek aan Washington DC zorgt ervoor dat Ajax in de voetsporen treedt van gerenommeerde Europese topclubs als Real Madrid, AC Milan en Chelsea. Sinds de oprichting in 1996 ontvangt DC United vrijwel iedere zomer grote clubs uit Europa. The Washington Post zette zondag het een en ander op een rij. Ajax heeft de eer om het ‘unofficial season’ te openen.

De competitie in de Verenigde Staten is in volle gang. De MLS startte half maart en is inmiddels tien wedstrijden onderweg. Een groot contrast met het voetbal in Europa, waar de meeste prijzen inmiddels verdeeld zijn. In Amerika worden de oefentrips tijdens de zomerstop dan ook wel het ‘unofficial season’ genoemd. Clubs als DC United spelen graag oefenwedstrijd tegen sterke en aansprekende Europese tegenstanders tijdens hun eigen competitie.

Ajax is deze ‘American summer’ de eerste in een reeks van oefenwedstrijden in de Verenigde Staten. Eind juli brengt ook het Everton van ex-Ajacied John Heitinga een bezoek aan het RFK Stadium. Bovendien kijkt Amerika uit naar 30 juli als FC Barcelona en Manchester United elkaar in het stadion van de Washington Redskins (American Football) treffen. De replay van de aanstaande finale van de UEFA Champions League leeft in Amerika. De kaarten voor die oefenkraker kosten tussen de 40 en 550 dollar zo weet The Washington Post te melden. Een contrast met oefenwedstrijd tussen DC United en Ajax. Naar verwachting zullen er zondag zo’n 15.000 supporters - waaronder een aanzienlijk aantal Nederlanders - naar het RFK Stadium komen.

Tekst en foto: Ajax.nl