Menu
Ajax in voorbereiding op AZ

Ajax in voorbereiding op AZ

Tussen de winterse buien door trainde Ajax donderdagochtend lekker in de zon. Trainer Frank de Boer zag hoe zijn spelers een pittige training afwerkten. Er stonden maar liefst vier keepers op het veld: Jasper Cillessen, Diederik Boer, Andre Onana en Norbert Alblas.

Na de warming-up begonnen de Ajacieden een positiespel 7-tegen-7 onder leiding van Hennie Spijkerman. Ook John Heitinga had zijn trainersjas weer aan en gaf individueel advies aan onder andere Riechedly Bazoer. De doelmannen werkten zich ondertussen flink in het zweet. Ze werden onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami.

Na een korte drinkpauze werden de verdedigers gehuld in het roze en moesten zij het opnemen tegen de Ajax-aanvallers. De taak voor de aanvallers was om de verdedigers uit te spelen en de bal over de achterlijn te dribbelen. De verdedigers moesten dit op hun beurt proberen te voorkomen.

Deze oefening werd later uitgebreid met vier grote doelen inclusief de vier keepers erbij. Dit leverde mooie duels op tussen Ricardo van Rhijn en Viktor Fischer. Een fraaie treffer in de kruising van het doel kwam op naam van Riechedly Bazoer. En Davy Klaassen - zondag nog doeltreffend op zijn verjaardag - was in vorm. Hij legde de bal uit verschillende hoeken in het net achter doelman Norbert Alblas.

Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer trekken een sprint tijdens de warming-up.
Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer trekken een sprint tijdens de warming-up.
Tekst:Ajax.nl
Foto's:Ajax.nl/Louis van de Vuurst