Menu
Ajax in Wenen gearriveerd

Ajax in Wenen gearriveerd

Ajax is dinsdag aan het begin van de middag in Wenen gearriveerd. Na een vlucht van een uur en driekwartier landde het team van Frank de Boer op de luchthaven van de Oostenrijkse hoofdstad. Ajax traint dinsdagavond in het Ernst Happel Stadion. Het eerste duel in de derde voorrronde van de UEFA Champions League staat woensdagavond op het programma.

Aan boord van vlucht OS2652 bevond zich naast de 19-koppige selectie ook Ronald de Boer. De tweelingbroer van hoofdtrainer Frank is als analist van SBS6 mee naar Wenen. Zowel voor Frank en Ronald de Boer als de directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars heeft het duel in het Ernst Happel Stadion een speciaal tintje. Exact twintig jaar geleden beleefde het kwartet er onvergetelijke avond door met Ajax de Champions League te winnen.

Viktor Fischer is op tijd fit voor het treffen met de Oostenrijkse nummer 2 van afgelopen seizoen. Daarentegen haakte Amin Younes daags voor de wedstrijd af. De nieuwe aanwinst verliet de training maandag met klachten aan zijn linkerbovenbeen. Ook doelman Jasper Cillessen is niet klachtenvrij. De keeper van Ajax en Oranje heeft last van zijn linkerkuit. Het is nog onduidelijk of hij woensdagavond in actie kan komen. Om die reden is Andre Onana uit voorzorg als extra keeper mee naar Wenen.

Ajax traint dinsdagavond om 19:00 uur in het Ernst Happel Stadion. Een half uur eerder staat er een persconferentie van Frank de Boer en aanvoerder Davy Klaassen op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto: @ArekMilik9

#Ajax bijna de lucht in! Ronald de Boer gaat mee als speciale gast. #UCL #rapaja pic.twitter.com/HlaBR2B3aO

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 juli 2015