Menu
Ajax in winterstop naar Brazilië

Ajax in winterstop naar Brazilië

Ajax gaat tijdens de winterstop een week naar Brazilië. Het team van Frank de Boer vertrekt op 7 januari naar São Paulo en keert op 15 januari weer terug in Amsterdam. Tijdens het verblijf in Brazilië speelt Ajax op 14 januari een oefenwedstrijd tegen Palmeiras.

Ajax verblijft tijdens het trainingskamp in de miljoenenstad São Paulo in het zuidoosten van Brazilië. Het is de grootste stad van Zuid-Amerika, waar naar schatting in de gehele agglomeratie tussen de 17 en 20 miljoen mensen wonen.

De wedstrijd tegen Palmeiras wordt 14 januari om 20:00 uur Nederlandse tijd (17:00 uur lokale tijd) in het Estádio Palestra Itália gespeeld. De thuishaven van de nummer 12 van de Braziliaanse competitie biedt plaats aan een kleine 30.000 toeschouwers.

Palmeiras werd in 1914 opgericht onder de naam Palestra Italia. Sinds een naamswijziging in 1942 heet de club Palmeiras. De oefenpartner van Ajax wordt getraind door Luiz Felipe Scolari. De club werd in 1994 voor het laatst nationaal kampioen van Brazilië.

Een week na terugkomst in Amsterdam hervat Ajax de competitie in Alkmaar tegen AZ. Een dag voor vertrek naar Brazilië oefent Ajax op 6 januari (14:30 uur) tegen Almere City FC. Die wedstrijd op de Toekomst is gratis toegankelijk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst