Menu
Ajax informeert fans over kaartverkoop

Ajax informeert fans over kaartverkoop

Met de wedstrijden tegen FC Groningen en VVV-Venlo in aantocht wil Ajax de supporters nogmaals informeren over de wijze van kaartverkoop. Bij recente wedstrijden is namelijk gebleken dat er op veel verschillende manieren kaarten te koop werden aangeboden en dat diverse kopers zijn misleid (met name met e-tickets)!

Door kaarten aan te schaffen via onofficiële partijen (zie onder) loopt men dus het risico om dure en geblokkeerde tickets te krijgen.

De KNVB Standaardvoorwaarden, welke van toepassing zijn op de wedstrijdtickets en (Seizoen-) ClubCards, schrijven voor dat het verboden is om kaarten (commercieel) door te verkopen. Als sanctie hierop schrijft de KNVB een stadionverbod voor de duur van 18 maanden en een boete van € 450 voor. Ook worden de aangeboden tickets geblokkeerd.

Partijen als Budgetticket, Seatwave, Ticket Unlimited, ViaGoGo, Ticket For Sale, AA Tickets en anderen, die op internet te vinden zijn en kaarten aanbieden voor Ajax-wedstrijden, handelen in strijd met de van toepassing zijnde KNVB Standaardvoorwaarden. Ook individuen die hun kaart aanbieden op Marktplaats of internetfora handelen in strijd met deze bepalingen. Bovendien zijn kaarten die via deze kanalen worden aangeschaft veel duurder dan de oorspronkelijke prijs.

Daarnaast bestaat het risico dat de koper het stadion niet kan betreden omdat de kaart geblokkeerd is vanwege zwarthandel en bestaat tevens de mogelijkheid dat er verschillende kopieën in omloop zijn van hetzelfde ticket waardoor het kan voorkomen dat toegang wordt geweigerd.

De online ticketshop van Ajax en de TicketBox (Primera-winkels) zijn de enige officiële verkoopkanalen.

Oad Reizen is als officieel partner van Ajax uiteraard ook gemachtigd en biedt met www.ajaxtravel.com een officieel verkoopkanaal van wedstrijdpakketten.

Waarschuwing!

Ajax adviseert supporters met klem alleen tickets via de officiële verkooppunten aan te schaffen. De enige officiële verkooppunten zijn: Ajax Onlinekaartverkoop, Ajax & Oad Reizen en TicketBox. U loopt een groot risico veel meer te betalen dan noodzakelijk en kaarten in handen te krijgen die geen recht geven tot toegang tot het stadion. Dergelijk handelen is strafbaar gesteld met een stadionverbod voor een periode van 18 maanden en een boete van € 450,-
Heb je nog geen Ajax Club Card dan kan je deze eenvoudig aanvragen via ajax.nl/clubcard

Tekst en beeld: Ajax.nl

Ga direct naar Tickets & Travel voor het meest actuele kaartverkoopschema

Koop hier direct je kaarten voor de wedstrijden van Ajax

Klik hier om naar de website van officieel partner Oad Reizen te gaan