Menu
Ajax installeert zich in Manchester

Ajax installeert zich in Manchester

Iets later dan gepland zette de piloot van de vlucht HV 7415 de wielen van zijn vliegtuig maandagochtend op Engelse bodem. Om tien over half twaalf Engelse tijd – een uur eerder dan in Nederland – landden de Ajacieden op de luchthaven van Manchester. In deze stad wacht dinsdagavond de vierde ontmoeting in de UEFA Champions League tegen Manchester City.

De spelersbus was ’s ochtends zonder problemen of vertragingen van het ArenA-dek vertrokken en de Ajacieden meldden zich dan ook keurig volgens tijdschema op Schiphol. Omdat het erg druk was op de startbaan, vertrok het Transavia-toestel iets later dan gedacht. Maar na een uur was de vlekkeloos verlopen verplaatsing door de lucht alweer ten einde.

Op een speciaal parkeerterrein wachtten de bussen alle Ajacieden om hen naar het door OAD geboekte hotel te brengen. Daar begint de voorbereiding op het Europese treffen met Manchester City pas echt. Maandagavond om 19:00 uur (Engelse tijd) zal de Amsterdamse selectie de eerste kennismaking hebben met het podium waarop de strijd gaat plaatshebben: Het Etihad Stadium. In datzelfde stadion zullen trainer Frank de Boer en Niklas Moisander voorafgaande aan de oefensessie de prematch persconferentie geven.

Ajax gaat dinsdagavond proberen de uitgangspositie op Europese overwintering te verbeteren. Op dit moment staat Ajax derde met drie punten uit drie wedstrijden. Manchester City staat op de vierde en laatste plaats in de ‘poule des doods’ met een punt.

Ajax TV doet live verslag van de persconferentie en de training. Heb je nog geen Ajax Exclusive abonnement, dan is dit een goed moment die af te sluiten!

Tekst en foto: Ajax.nl