Menu
Ajax internet TV: Rosenberg vol vertrouwen op eerste Ajax-dag

Ajax internet TV: Rosenberg vol vertrouwen op eerste Ajax-dag

,,Een jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de interesse van Ajax", vertelt Markus Rosenberg, nadat hij medisch is gekeurd en op het punt staat zijn handtekening onder een vierjarig contract te zetten. ,,Er waren andere clubs geïnteresseerd, maar dit is een droom die uitkomt."

Voordat de 22-jarige spits zijn keuze voor Ajax maakte, sprak hij uitgebreid met zijn vriend en oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic. Rosenberg: ,,Zlatan sprak bijzonder positief over Ajax. Hij vertelde me dat de organisatie goed was en dat er een positieve sfeer hangt. Verder ken ik Ajax natuurlijk uit de wedstrijden om de Champions League en Stefan Pettersson speelde hier lange tijd."

Ibrahimovic had het in zijn beginperiode bij Ajax moeilijk. De spits wist de kritische blik van de Ajax-supporters op zich gericht. Ook de verrichtingen van Rosenberg zullen kritisch worden gevolgd. En daar is Rosenberg zich terdege van bewust. ,,Bij Malmö FF was er ook druk, maar die zal bij Ajax nog veel hoger zijn. Ik wil veel spelen, titels winnen en het hier maken."

Markus Rosenberg over Blind, sterke/zwakke punten en de ondertekening van zijn contract bekijk je op Ajax internet TV.