Menu

Ajax introduceert adidas

Ajax introduceerde woensdagmiddag trots zijn nieuwe kledingsponsor adidas. De sportkledinggigant onthulde daarop het fraaie thuis- en uitshirt.

Michael van Praag is blij met adidas. 'We zijn trots op adidas. Bij een topclub hoort topkleding. We zijn ingenomen met de kwaliteit van de kleding. Natuurlijk was er ook kritiek. Want het is echt Amsterdams om te oordelen voordat het gezien is. Maar het is leuk om te melden dat alle criticasters het shirt prachtig vinden. Juist de mensen die de hang naar historie hebben zijn blij. De traditionele elementen zijn teruggekomen. Wij hebben hulp nodig om onze naam bekend te maken. En adidas heeft shops over de hele wereld.'

Adidas zelf kwam ook aan het woord. 'Ajax heeft een grote naam, adidas ook. We willen niet voor een of twee jaar maar een lange termijnovereenkomst. We hopen dat het veel, heel veel jaren worden.' Het getekende contract heeft een duur van vijf jaar.

Adidas legde ook de shirts nader uit. Het thuisshirt is traditioneel vormgegeven. De rode baan in het witte shirt is smaller dan de laatste jaren gebruikelijk was. Het borduursel in de kraag verwijst naar het 100-jarig jubileum. Het uitshirt voor het nieuwe shirt speelt eveneens in op het jubileumjaar. De kleur goud is de kleur van honderd jaar. Het shirt kent tevens een primeur, want voor het eerst in de geschiedenis van de club is het ontwerp gebaseerd op de typische baan in het midden van het thuis-tenue.