Menu
Ajax investeert bijna half miljoen in Stichting Axios

Ajax investeert bijna half miljoen in Stichting Axios

De samenwerking tussen AFC Ajax en Axios is met drie jaar verlengd. Ajax zal in totaal 450 duizend euro investeren in de stichting die geweld van Ajax-supporters wil voorkomen en verminderen.

Ajax-directeuren Jeroen Slop en Maarten Fontein toosten met Axios-directeur André van Ollefen (links) en Axios-voorzitter Jan de Koning (rechts). Ajax-directeuren Jeroen Slop en Maarten Fontein toosten met Axios-directeur André van Ollefen (links) en Axios-voorzitter Jan de Koning (rechts).

Stichting Axios bestaat in de huidige vorm sinds 1996 en komt voort uit een project van de Gemeente Amsterdam en Ajax. Door middel van preventief sociaal beleid wil de stichting vandalisme van Ajax-supporters voorkomen en verminderen. ,,Ajax voelt zich verantwoordelijk voor al zijn supporters”, zegt algemeen directeur Maarten Fontein over de verlengde overeenkomst met Axios. ,,Daarom willen wij als club steun geven aan de activiteiten van Axios om problemen met risicogroepen te voorkomen dan wel op te lossen."

Axios staat via twee werknemers dagelijks in contact met de risicogroep van de Ajax-supporters. De stichting probeert op diverse manieren problemen met deze groep op te lossen. Axios organiseert bijvoorbeeld sportwedstrijden, regelt vervoer naar wedstrijden van Ajax, is betrokken bij activiteiten in het Supportershome en begeleidt supporters met een stadionverbod.

Klik hier voor meer informatie over de Stichting Axios.