Menu
‘Ajax is de terechte kampioen’

‘Ajax is de terechte kampioen’

De Ajax-talenten uit de A1 vierden woensdag een uitzinnig kampioensfeestje na het 2-2-gelijkspel (na 120 minuten voetbal) tegen PSV A1. Op de kunstgrassprieten van de neutrale gastheer DOVO blikten aanvoerder Damon Mirani en keeper Indy Groothuizen tevreden terug op het behaalde landskampioenschap.

Mirani en Groothuizen hadden elk hun eigen verhaal. De captain zag een groot deel van zijn seizoen verpest door een hamstringblessure. Groothuizen moest achter doelman Xavier Mous vooral geduld opbrengen; de lange doelman kwam dit seizoen slechts een handvol duels in actie voor de A1. De lach stond na afloop van het beslissingsduel op het terrein van DOVO gebeiteld op beide gezichten.

,,We zijn er met zijn allen in blijven geloven. Terecht dat wij de kampioen zijn’’, spreekt Mirani kort na de schaaluitreiking. Adrenaline jaagt nog altijd door het sportlijf. Dé missie voor dit seizoen is definitief volbracht. Het kampioenschap wordt in een roes beleefd. Met zijn 2-1 leverde centrumverdediger Mirani – Talent van de Toekomst 2013 – zelfs een tastbare bijdrage aan het scoreverloop. ,,Ik kreeg hem lekker op mijn hoofd’’, laat Mirani met een nieuwe glimlach weten. De kopsterke verdediger verdedigt komend seizoen de clubeer als Jong Ajacied. Vanwege eerdergenoemd blessureleed kwam Mirani als een van de weinig toekomstige Jong Ajacieden tóch in actie in Veenendaal. Veel ploeggenoten vierden inmiddels, op clubadvies, vakantie. ,,Zo vaak heb ik in het reguliere seizoen niet gescoord. Een keer tegen De Graafschap en Willem II. Maar om mij gaat het natuurlijk niet. We hebben als team het hele seizoen naar dit kampioenschap toegeleefd. Ik ben trots op de jongens. Het was zenuwslopend, maar we zijn er altijd voor blijven gaan. We zijn blijven voetballen tegen een fysiek soms sterker PSV. Mooi als je hier uiteindelijk met de schaal staat.’’

Mirani en Groothuizen vierden woensdag met hun ploeggenoten een verdiend kampioensfeest. Mirani en Groothuizen vierden woensdag met hun ploeggenoten een verdiend kampioensfeest.

,,Dit pakt niemand ons meer af’’, jubelt iets later Indy Groothuizen in de catacomben van sportpark Panhuis. De doelman kreeg woensdag niet buitensporig veel ballen te verwerken, maar het werk dat hij moest verrichten was goed. ,,Het is extra mooi om op zo’n manier, na zo’n wedstrijd, kampioen te worden’’, vervolgt Groothuizen, volgend seizoen een voorname kanshebber op het eerste doelmanschap van de A1. De boomlange keeper heeft komend seizoen niet voor niks gebombeerd tot 'zijn jaar'. ,,PSV was toch een lastige tegenstander'', vervolgt Groothuizen zijn terugblik. ,,We hebben ze goed onder druk gezet. Fysiek waren we misschien iets minder. Maar op strijdlust hebben we ze afgetroefd. We hebben het na de vroege 2-2 uiteindelijk toch 95 minuten volgehouden. Het team verdient een pluim. Nu kunnen we een mooi feestje vieren.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst