Menu
'Ajax is een club van legendes'

'Ajax is een club van legendes'

Voor zowel Ajax als Manchester City staat er woensdagavond een cruciale wedstrijd op het programma. De kampioenen van Nederland en Engeland staan na twee duels op de onderste twee plaatsen in poule D. Na afloop van de training in de Amsterdam ArenA benadrukte trainer Roberto Mancini het belang van de wedstrijd.

Moeilijke voetbalvraagstukken zijn op allerlei manieren op te lossen. Roberto Mancini (47) is een man die de oplossing graag zo simpel mogelijk houdt. Op de vraag hoe lastig het is om iedere keer uit al zijn topspitsen een keuze te moeten maken, antwoordde de coach van City bijvoorbeeld: ,,Het is altijd lastig, zeker ook omdat je weet dat je nooit iedereen tevreden kan houden op de bank. Aan de andere kant; dat weet je als je bij een topclub speelt. Ik kan moeilijk 12 of 13 spelers opstellen. Ik kan de regels niet veranderen.”

Ook aan de slechte start (één punt uit twee duels) in poule D gaf de coach van de Engelse kampioen een positieve draai. ,,We hebben nog vier wedstrijden voor ons liggen. Daarin vallen dus nog twaalf punten te verdienen.” Hetzelfde gold voor de statistiek die uitwijst dat City-doelman Joe Hart de meeste schoten te verwerken kreeg tijdens de eerste speelrondes. ,,Maar ja, wat wil je? We hebben uit tegen Real Madrid gespeeld (3-2 nederlaag, red.) en thuis tegen Dortmund (1-1 in de laatste minuut, red.) speelden we een slechte wedstrijd.”

City-aanvoerder Vincent Kompany: ,,Wij moeten net zo nodig winnen als Ajax.” City-aanvoerder Vincent Kompany: ,,Wij moeten net zo nodig winnen als Ajax.”

Zowel Mancini als aanvoerder Vincent Kompany spraken vol lof over Ajax tijdens de persconferentie. ,,Ajax is een club van legendes. Bovendien hebben ze een van de beste jeugdopleidingen ter wereld. Ik heb dan ook veel respect voor de club”, zei de 26-jarige Belg. Ook Mancini liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. ,,Iedereen wil wel een jeugdopleiding zoals Ajax en FC Barcelona hebben. Dankzij die geweldige jeugdopleiding is Ajax nog altijd een van de grootste clubs uit de voetbalhistorie.”

Kompany beseft dat Ajax slechts een punt achter City staat. Met de dubbele confrontatie in het vooruitzicht kan er dus nog van alles gebeuren achter Real Madrid en Borussia Dortmund. ,,Wij moeten net zo nodig winnen als Ajax.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Manchester City

Liefst dertien camera's registreerden de woorden van Mancini en Kompany. Liefst dertien camera's registreerden de woorden van Mancini en Kompany.
Ajax - Manchester City is het vijftigste CL-duel als coach voor Mancini. Ajax - Manchester City is het vijftigste CL-duel als coach voor Mancini.
Mancini: ,,Iedereen wil wel een jeugdopleiding zoals Ajax en FC Barcelona hebben." Mancini: ,,Iedereen wil wel een jeugdopleiding zoals Ajax en FC Barcelona hebben."