Menu
Ajax is een dertiger rijker

Ajax is een dertiger rijker

Ajax is sinds woensdag een dertiger rijker. De jarige Theo Janssen, van 27 juli 1981, hoort vanaf nu bij de ‘club van 30’ van Ajax. Na de 37-jarige André Ooijer is hij de tweede dertiger in de selectie van Ajax. De felicitaties stroomden binnen. Zowel voor, tijdens als na de training. Het ontging niemand dat Janssen een jaartje ouder is geworden.

Tegen het einde van de training steekt Janssen zijn duim omhoog richting de zijkant. ‘Gefeliciteerd Theo!’, klinkt het uit de mond van Mister Ajax Sjaak Swart. Gevolgd door: ‘Dat zijn drie tientjes’, verwijzend naar zijn 30e verjaardag. Eerder op de dag had Janssen ook al de nodige (publiekelijke) felicitaties ontvangen. Dat begon op weg naar de Toekomst op de radio bij het programma Evers Staat Op en ging naadloos verder op de Toekomst. Ook de deelnemers aan de Ajax Camps & Clinics zongen de jarige Janssen toe.

Naast alle vrolijkheid werd er uiteraard ook scherp getraind op weg naar FC Twente - Ajax. De strijd om de Johan Cruijff Schaal vormt zaterdagavond de start van het nieuwe voetbalseizoen. Met een compleet fitte selectie werkt Frank de Boer toe naar de start van zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer van Ajax.

Na de twee trainingen van woensdag rest landskampioen Ajax nog slechts twee trainingen op weg naar de eerste officiële wedstrijd. Daarna zal Ajax er tegen bekerwinnaar FC Twente in de ArenA moeten staan. De twee dertigers weten in ieder geval wat het is om de Johan Cruijff Schaal vast te houden. Zowel Ooijer (drie keer met PSV) als Janssen (vorig seizoen met Twente) hebben de eerste voetbalprijs van het seizoen op hun cv staan. Zaterdag kan Janssen zijn eerste prijs met Ajax pakken. Kampioen Ooijer pakte afgelopen mei zijn eerste (hoofd)prijs met Ajax.

Ajax traint donderdag openbaar voor supporters. De training begint om 10:30 uur op de Toekomst

Tekst en foto’s: Ajax.nl

De Boer en Bergkamp doen een 'vergelijkend warenonderzoek' met de vertrouwde Jabulani van adidas en de KNVB-bal waarmee Ajax zaterdag tijdens de Johan Cruijff Schaal gaat spelen. De Boer en Bergkamp doen een 'vergelijkend warenonderzoek' met de vertrouwde Jabulani van adidas en de KNVB-bal waarmee Ajax zaterdag tijdens de Johan Cruijff Schaal gaat spelen.
Stekelenburg laat zich ook tijdens de training niet passeren. Stekelenburg laat zich ook tijdens de training niet passeren.
Ajax heeft een compleet fitte selectie op weg naar de Johan Cruijff Schaal. Ajax heeft een compleet fitte selectie op weg naar de Johan Cruijff Schaal.
Janssen viert deze woensdag zijn dertigste verjaardag. Janssen viert deze woensdag zijn dertigste verjaardag.
De 14-jarige Rick uit Wijchen was woensdag speciale gast van Ajax. De 14-jarige Rick uit Wijchen was woensdag speciale gast van Ajax.