Menu
'Ajax is een grote club, maar we komen om te winnen'

'Ajax is een grote club, maar we komen om te winnen'

Aleksandar Jankovic sprak tijdens de persconferentie voorafgaand aan Ajax – Standard Luik zijn bewondering voor de thuisploeg uit. Toch toonde de Serviër in Belgische dienst zich ook ambitierijk. ,,Ajax is een grote club en we hebben veel respect voor ze, maar Standard zal spelen om te winnen.”

Naast Jankovic schoof Eyong Enoh aan, de speler die tussen 2008 en 2014 onder contract stond bij Ajax. Hij bewaart warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. ,,Het hoort bij voetbal dat je op gegeven moment bij een oude club terugkomt. Voor mij is het leuk en fijn, want ik heb hier een heel prettige tijd gehad en voelde me echt thuis. Maar nu ben ik alleen maar gefocust op de wedstrijd.”

Arsenal
Enoh's zoontje speelde de voorgaande jaren nog in de jeugdopleiding van Ajax, maar mag zich inmiddels Gunner noemen. ,,Hij zit nu bij Arsenal”, vertelde Enoh senior in de perszaal van de ArenA.

Niet alleen Enoh komt (oude) bekenden tegen, hetzelfde geldt voor Jankovic. De coach werkte als trainer van Servië onder 21 samen met Ajacied Nemanja Gudelj. ,,Nemanja heeft grote progressie gemaakt en zich in mijn ogen ontwikkeld tot een topspeler", zei Jankovic, die in het verleden wel eens bij Gudelj en zijn ouders op bezoek kwam. ,,Het is een heel sportieve familie.”

Tekst en foto: Ajax.nl/Gerben Oostdam