Menu
‘Ajax is een leerschool voor talent’

‘Ajax is een leerschool voor talent’

Aan de vooravond van het Europa League-duel met Ajax trainde Juventus woensdagavond in de Amsterdam ArenA. Voor de oefensessie namen trainer Alberto Zaccheroni en sterspeler Alessandro Del Piero tijd voor de Italiaanse en Nederlandse media.

Voor Alessandro Del Piero kleven er mooie herinneringen aan Ajax en de Amsterdam ArenA. Bij het weerzien was er woensdagavond dan ook geregeld een lach op het gezicht van de ervaren Italiaan te zien. ,,De Champions League-overwinning in 1996 is uiteraard de mooiste herinnering die ik aan ontmoetingen met Ajax heb. Maar ook de halve finale een jaar later was mooi.”

Met het Italiaans elftal beleefde de 35-jarige Del Piero tijdens EURO 2000 een heugelijk moment in de Amsterdam ArenA. Via een strafschoppenserie versperden de Italianen Oranje de weg naar de finale. Hij denkt er met veel plezier aan terug, al wil hij liever niet meer herinnerd worden aan de verloren eindstrijd tegen Frankrijk. ,,De ArenA is een stadion met een goede atmosfeer. Dat ik heb zowel in 2000 als tijdens de duels met Ajax meegemaakt. Ik kijk dan ook uit naar de wedstrijd van morgen.”

Zdenek Grygera is weer even terug in de ArenA. Zdenek Grygera is weer even terug in de ArenA.

Del Piero, afgelopen zondag in de Serie A nog twee keer trefzeker tegen Genoa, is aan zijn zeventiende seizoen bij Juventus bezig. Na de glorietijd in de jaren ’90 bevindt de aanvaller zich met de club uit Turijn in een opbouwfase. Trainer Zaccheroni, die vorige maand de ontslagen Ciro Ferrara opvolgde sprak woensdagavond uitvoerig over de ontwikkeling van de Oude Dame: ,,Juventus kan op veel verschillende manieren spelen. Ik wil het oude Juve weer terugbrengen. Op een manier zodat we wedstrijden weer naar onze hand kunnen zetten.”

Zaccheroni heeft ook ex-Ajacied Zdenek Grygera in zijn wedstrijdselectie opgenomen. Tijdens de training was hij weer even te bewonderen in het stadion waar hij tussen 2003 en 2007 de kleuren van Ajax verdedigde. De Tsjechische verdediger is aan zijn derde seizoen bij Juventus bezig.

Over Ajax zei de trainer van Juventus: ,,Ik ben heel nieuwsgierig naar de wedstrijd. Uiteraard hebben we veel respect voor Ajax. We moeten als altijd scherp zijn; je weet dat iedere wedstrijd één fout fataal kan zijn, dat geldt morgen dus ook. Ajax heeft enkele goede aanvallers en een prima verdediging. Kortom; een goed collectief met veel talent. Een wedstrijd tegen Ajax is eigenlijk als een wedstrijd tegen een voetbalschool. Ajax is een leerschool voor talent.”

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Del Piero bewaart goede herinneringen aan Ajax en de ArenA. Del Piero bewaart goede herinneringen aan Ajax en de ArenA.
David Trezeguet is hersteld van zijn enkelblessure. David Trezeguet is hersteld van zijn enkelblessure.
Ex-Ajacied Grygera in actie tijdens de training. Ex-Ajacied Grygera in actie tijdens de training.
Zaccheroni: 'Ik wil het oude Juve weer terugbrengen' Zaccheroni: 'Ik wil het oude Juve weer terugbrengen'