Menu
Ajax is 'half 1-complex' lang voorbij

Ajax is 'half 1-complex' lang voorbij

In de beginjaren van Frank de Boer als trainer van Ajax werd zijn ploeg vaak een 'half 1-complex' aangepraat. De tijd dat de Ajacieden moeite hebben met lunchwedstrijden lijkt echter voorbij. Ajax is inmiddels ruim tweeënhalf jaar en een serie van vijftien wedstrijden ongeslagen in duels die om 12.30 uur begonnen. Zondag tegen ADO Den Haag hoopt Ajax die reeks verder uit te breiden.

Voorafgaand aan de ongeslagen serie won Ajax slechts zes van zeventien lunchduels. De laatste nederlaag in een wedstrijd die net na het middaguur startte dateert van januari 2013 tegen Vitesse.

Hoopvol voor zondag is dat Ajax kan bouwen op een solide defensie. In de laatste vijf duels, inclusief het Europese tweeluik tegen Jablonec, werd de nul gehouden. In de competitie werd in drie wedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Jasper Cillessen hoefde pas drie reddingen te verrichten, het minste van alle keepers in de Eredivisie.

Ajax won één keer de eerste vier competitieduels zonder een doelpunt te incasseren. Onder Louis van Gaal in 1995/1996 werden de Amsterdammers uiteindelijk landskampioen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van der Vuurst