Menu
'Ajax is puur genieten'

'Ajax is puur genieten'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In deze aflevering vertelt Wouter Pennings wat Ajax voor hem betekent.

John Heitinga op de foto met Wouter Pennings. John Heitinga op de foto met Wouter Pennings.

Naam: Wouter Pennings
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Velserbroek
Seizoenkaarthouder: Ik heb sinds de opening van de ArenA in 1996 een clubcard van Ajax. Dit seizoen ben ik naar zeven thuiswedstrijden geweest, maar ik wil vaker. Ik heb me al ingeschreven voor een seizoenkaart voor komend seizoen.


Fan van Ajax sinds:
,,1995. Voetbal interesseerde me toen ik echt klein was nauwelijks. Sommige jongens trappen al vanaf hun tweede jaar tegen een bal, maar ik niet. In 1995 was het ineens raak en werd ik voetbal- en Ajax-fan. Ajax had toen net de Champions League gewonnen, dat zal er misschien wel iets mee te maken hebben gehad. De finale heb ik niet bewust meegemaakt. Dat is jammer maar ik baal er niet van. Wel hoop ik dat ik het nog een keer meemaak dat Ajax de Champions League wint."

Eerst bezochte wedstrijd:
,,Ajax - FC Utrecht in seizoen 1996-1997: 1-0 door een doelpunt van Kiki Musampa. Ik was met mijn vader, een vriendje en zijn vader. De ArenA maakte veel indruk op me. Ik weet nog dat het een heel slechte wedstrijd was en dat Frank de Boer werd uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’. We zaten heel hoog en ik zag weinig. Ik had een bril nodig, maar dat wist ik toen nog niet."

Met wie kijk je naar Ajax-wedstrijden?
,,Dat verschilde de afgelopen jaren nog wel eens. Tegenwoordig ga ik naar het stadion met een paar jongens van mijn studie communicatiewetenschap. Thuis kijk ik altijd met mijn vader. Hij is Ajax-fan, maar niet fanatiek. Hij kan ook PSV wel waarderen."

Mooiste Ajax-moment:
,,Iedere keer als Ajax in de laatste minuut een belangrijke treffer maakt. Vorig jaar bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Roda JC. Klaas Jan Huntelaar maakte toen vlak voor tijd met een omhaal de 1-1. Op zulke momenten kan ik echt genieten."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Het afstandsschot van Dani tegen Atlético Madrid in de Champions League in 1997. Dat was echt een magisch doelpunt. Zo hoort voetbal te zijn, dacht ik toen ik die bal onderkant lat het net in zag gaan."

Favoriete Ajax-speler op dit moment?
,,Ryan Babel. Ajax speelt altijd in vaste patronen, maar Ryan vormt een prettige uitzondering daarop. Hij heeft een vrije rol en maakt daar prachtig gebruik van. Babel heeft flair, uitstraling en bravoure: precies zoals ik het graag zie bij een voetballer van Ajax."

Favoriete speler uit de Ajax-historie?
,,Dat is Jari Litmanen. Hij is de eerste van alle grote sterren uit de Ajax-geschiedenis die ik bewust heb zien spelen. In mijn herinnering veranderde alles wat hij aanraakte meteen in goud. Een fantastische voetballer."

Ajax is voor mij…
,,Puur genieten van het voetbal dat op de mat wordt gelegd. Als het loopt bij Ajax, zie je echte klasse."