Menu
Ajax jaagt op productief clubrecord

Ajax jaagt op productief clubrecord

Ajax kan zaterdagavond tegen sc Heerenveen een clubrecord evenaren. Voorwaarde is wel dat de Ajacieden in aanvallend opzicht op dreef moeten zijn.

Ajax scoorde in de laatste twee competitieduels voor eigen publiek minimaal vijf keer: 6-0 tegen Roda en 5-1 tegen SC Cambuur. Het clubrecord staat op drie opeenvolgende thuiswedstrijden met minimaal vijf Amsterdamse goals. De laatste keer was in 1995, in maart en april.

Klaassen
In het jaar dat Ajax de Champions League won was Jari Litmanen een belangrijke kracht. De Fin maakte in 1995 als laatste Ajacied drie thuisduels op rij minstens twee goals. Mogelijk wordt hij opgevolgd door Davy Klaassen. Ajax’ aanvoerder was zowel tegen Roda JC als Cambuur tweemaal doeltreffend en hoopt die lijn door te trekken tegen Heerenveen.

Het is overigens zaterdag een bijzondere dag: Precies 33 jaar na de door Johan Cruijff en Jesper Olsen in tweeën genomen penalty tegen Helmond Sport. De twee Ajacieden baarden op 5 december 1982 daarmee historisch opzien. In plaats van meteen te schieten, ging Cruijff een één-twee met Jesper Olsen aan. Eenmaal weer in balbezit passeerde Cruijff de verbouwereerde Otto Versfeld. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst