Menu
Ajax jaagt op record uit gouden jaren

Ajax jaagt op record uit gouden jaren

Ajax had dit seizoen in Europees verband al tien verschillende doelpuntenmakers. Mocht er een elfde bijkomen, dan wordt het record uit het seizoen 1995-1996 geëvenaard.

Hoewel het Europese avontuur nog maximaal twee wedstrijden duurt, ligt het record binnen handbereik. Vooral in de wetenschap dat mannen als Justin Kluivert, David Neres, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri dit seizoen buiten de landsgrenzen nog niet wisten te scoren.

Breed scala aan doelpuntenmakers
Kasper Dolberg, Davy Klaassen, Jairo Riedewald, Amin Younes, Bertrand Traoré, Nick Viergever, Lasse Schöne, Kenny Tete, Hakim Ziyech en de inmiddels vertrokken Anwar El Ghazi wisten wel allemaal minimaal één keer het net te laten bollen.

Klaassen is met zes goals Ajax' Europese topscorer van het seizoen. In totaal was hij in Amsterdamse dienst elf keer doeltreffend in Europa. Daarmee staat hij op het punt om de top tien van het topscorersklassement aller tijden binnen te komen. Klaassen staat nu nog dertiende, maar met twee doeltreffende ingevingen kan hij Piet Keizer van de achtste plaats stoten.

Lees ook: Mis niets van Ajax in Lyon!

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst