Menu
Ajax jaagt titel na, Heracles lijfsbehoud

Ajax jaagt titel na, Heracles lijfsbehoud

Ajax treft in zijn laatste competitieoptreden Heracles Almelo. Vier dagen na de gewonnen uitwedstrijd in Groningen besluit de ploeg van Adrie Koster het seizoen in de Amsterdam ArenA. Ajax jaagt op de titel, Heracles is nog steeds niet zeker van lijfsbehoud.

Heracles Almelo staat met 32 punten uit 33 wedstrijden op de veertiende plaats in de Eredivisie. Vorig seizoen leverde Ajax - Heracles de thuisploeg een 3-0-overwinning op. Al in de elfde minuut bracht Wesley Sneijder zijn ploeg aan de leiding. De middenvelder, tegenwoordig uitkomend voor Real Madrid, krulde een vrije trap over de muur achter doelman Martin Pieckenhagen. Vier minuten na rust verdubbelde Klaas Jan Huntelaar de score: 2-0. De centrumspits deed dat op zijn eigen karakteristieke wijze door met zijn rug naar het doel weg te draaien bij zijn tegenstander en de trekker over te halen. Twee minuten later sloeg het Achterhoekse fenomeen opnieuw toe door een assist van Sneijder bekwaam af te ronden: 3-0.

In het seizoen 2005-2006 verspeelde Ajax dure punten tegen de Almeloƫrs. Onder leiding van toenmalig trainer Danny Blind kwamen de Amsterdammers in eigen huis niet verder dan een bloedeloze 0-0. De Ajacieden creƫerden vele kansen maar hadden het vizier niet op scherp staan. Ook bleek de Duitse goalie Pieckenhagen een te grote sta-in-de-weg.

Technisch hoogstandje van Kenneth Perez in de laatst gespeelde editie van Ajax - Heracles Almelo (seizoen 2006-2007). Technisch hoogstandje van Kenneth Perez in de laatst gespeelde editie van Ajax - Heracles Almelo (seizoen 2006-2007).

Bijna twintig jaar eerder maakte Ajax nog korte metten met de Tukkers: 7-0. Toekomstig Ajax-trainer Marco van Basten deed op 9 maart 1986 van zich spreken door evenals John Bosman drie treffers voor zijn rekening te nemen. Verdediger Ronald Spelbos was die middag de andere doelpuntenmaker.

Het is zeer de vraag of de bezoekers zondag opnieuw deel willen uitmaken van een dergelijk schuttersfestijn. De ploeg van trainer Gert Heerkes is er alles aan gelegen de promotie/degradatie-play-offs te ontlopen. Een overwinning in Amsterdam volstaat voor een langer verblijf op het hoogste niveau. Bij elk ander resultaat is Heracles afhankelijk van de resultaten op de overige velden. Heracles mist routinier Rob Maas vanwege een schorsing en om dezelfde reden moet ook oud-Ajacied Emmanuel Boakye toekijken.

Ook voor Ajax is het mogelijk een cruciaal weekeinde. Na de belangrijke zege op Fc Groningen (1-2) ligt de dertigste landstitel in de clubgeschiedenis nog steeds in het verschiet. De Amsterdammers moeten eerst zelf winnen van Heracles. Daarnaast moet het hopen dat koploper PSV in Arnhem onderuit gaat bij Vitesse. Alle duels in de laatste ronde van Eredivisie beginnen zondag om 14.30 uur.

Afgelopen seizoen speelde Ajax het thuisduel tegen Heracles zonder ABN AMRO op de borst. Eenmalig was Florius op het roodwitte tenue gedrukt. Ook dit jaar draagt Ajax in de thuiswedstrijd tegen Heracles een bijzondere sponsor. De Bank heeft zijn plek afgestaan aan Dance4life. Afgelopen seizoen speelde Ajax het thuisduel tegen Heracles zonder ABN AMRO op de borst. Eenmalig was Florius op het roodwitte tenue gedrukt. Ook dit jaar draagt Ajax in de thuiswedstrijd tegen Heracles een bijzondere sponsor. De Bank heeft zijn plek afgestaan aan Dance4life.

Resultaten van de laatste vijf edities:

2006-2007 Ajax - Heracles Almelo 3-0
2005-2006 Ajax - Heracles Almelo 0-0
1985-1986 Ajax - Heracles Almelo 7-0
1965-1966 Ajax - Heracles Almelo 1-0
1964-1965 Ajax - Heracles Almelo 1-4

Ajax - Heracles thuis op je pc bekijken?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>


Bekijk ook de voorbeschouwing op Ajax - Heracles op Ajax TV.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>