Menu
Ajax-jeugd maakt indruk op internationale toernooien

Ajax-jeugd maakt indruk op internationale toernooien

De jeugd van Ajax heeft een succesvol paasweekend achter de rug. Niet alleen werd de felbegeerde ABN AMRO Future Cup gewonnen door het team van O17. Ook op andere plekken boekten Ajacieden succes. Zo was er toernooiwinst voor Ajax O12, O11 en O9.

Ajax O14
Het team van O14 kwam in actie op het Marc Overmars Paastoernooi in Epe en behaalde daar een tweede plaats. Na overtuigende overwinningen in de groepsfase op AZ (3-0) en FC Kopenhagen (3-1) bleek het Schotse Celtic in de finale met 2-1 te sterk.

Ajax O12

De Algarve Youth Cup vormde een prooi voor Ajax O12, met overwinningen van 10-0 en zelfs 20-0 wervelde het team door de poulefase. In de rondes daarna konden de Amsterdammers op meer weerstand rekenen. Toch slaagde Ajax er in om elke wedstrijd minimaal vier doelpunten te maken.
De spectaculaire finale tegen Real Betis eindigde in een 5-3 overwinning. In Portugal kon de Cup dus omhoog. Gabriel Misehouy kon rekenen op een individuele onderscheiding. De jonge Ajacied werd verkozen tot speler van het toernooi. Ook Julian Dean ging met een extra bokaal naar huis als beste verdediger van het toernooi.

De ABN AMRO #FutureCup zit erop! Wat een heerlijk toernooi!

Dit was dag 3️⃣, de dag dat Ajax de FutureCup won! ❤️🏆 pic.twitter.com/nQ9oQ2mcHq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 april 2017


Ajax O11
Onder de Italiaanse zon trok Ajax O11 ten strijde tijdens de Forte dei Marmi Cup.
Met maar liefst 64 deelnemende ploegen was er aan concurrentie geen gebrek. Toch wist het team van trainer Marco van Galen tot de finale te reiken. In die finale volgde de kers op de taart. Dankzij een 2-1 overwinning op Atletico Madrid ging Ajax met de beker aan de haal. Een extra succesje was er voor Don O'neil. De Ajacied kwam uit de bus als beste voetballer van het driedaagse evenement.

In Forte dei Marmi. Finale Ajax u11 - Atletico Madrid u11. 2-1

Een bericht gedeeld door Marco Van Galen (@vangalen23) op


Ajax O9
Ajax O9 reisde af naar Brussel voor de European Football Cup. Ongeslagen stoomde de ploeg van Ajax door naar de titel in België. In de kwartfinale en halve finale vormden Benfica (2-0) en West Ham United (2-1) geduchte tegenstanders. Duidelijke cijfers in de finale tegen FC Köln (4-0), zorgde ervoor dat Ajax als eindoverwinnaar uit de strijd kwam. Levi Acheampong kroonde zich bovendien tot beste speler van het toernooi.

Ajax O8
Ook Ajax O8 maakte zijn opwachting in Brussel, helaas konden de jongelingen de prestatie van O9 niet evenaren. Na een succesvolle poulefase zonder nederlaag versperde Feyenoord O8 de weg naar de halve finale. Ondanks de uitschakeling in de kwartfinale had Abdellah Ouazane genoeg klasse laten zien om de prijs van speler van het toernooi voor zich op te eisen.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst