Menu
Ajax-jeugd wint grote toernooien

Ajax-jeugd wint grote toernooien

De Ajax-jeugd heeft afgelopen weekeinde uitstekend gepresteerd op grote internationale toernooien. Zo wonnen de teams O9, O10, O12, O13 en O14.

Zinderende finale
Ajax O9 legde beslag op de Pitchouns Cup, de eerste prijs bij één van de grootste F-toernooien ter wereld. In Marseille speelde O9 tegen onder andere AS Monaco, Sporting Portugal en Inter Milan. Na de poulefase bereikte Ajax via zeges op AS Roma, FC Porto en Saint Etienne de finale. In die zinderende eindstrijd tegen Inter Milan scoorde Ajax na een 1-0-achterstand in de laatste seconde de gelijkmaker. In de strafschoppenserie zette Ajax de flow door en won Ajax na strafschoppen.

Puike prestatie van O9.
Puike prestatie van O9.

Heldenrol Ajax-keeper
Ajax O13 speelde een tweedaags toernooi in Velden bij Venlo. In een subtropisch klimaat met temperaturen van boven de 30 graden stonden Sparta, West Ham en Fulham in de poule tegenover Ajax. Met vier overwinningen, een 1-0-nederlaag tegen Sparta en een doelsaldo van 15-1 plaatste de Amsterdamse O13 zich voor de halve finale tegen Genk. Met nog enige minuten te spelen en een 1-0-achterstand kwam de gelijkmaker er toch. Met een lucky afzwaaier zorgde Ajax dat een strafschoppenserie de beslissing moest brengen. Daarin ontpopte doelman Charlie Setford zich als een ware penaltykiller door 4 van de 7 strafschoppen uit het doel te ranselen en zo de finale tegen wederom Sparta veilig te stellen. Daarin namen ze revanche voor de eerdere nederlaag en wonnen verdiend met 3-0. Na de toernooiwinst van vorige week bij Paris Saint Germain keerde Ajax O13 nu wederom met de eerste prijs naar huis.

Trainer Dave Vos met zijn mannen.
Trainer Dave Vos met zijn mannen.

Golden Cup
Ajax O14 speelde op het Golden Cup tournament een geweldig toernooi. Door een tweede plaats in de poulefase, bereikte Ajax de halve finale en daarin rekende het team af met Benfica. In de eindstrijd was Anderlecht de tegenstander. Ajax begon fantastisch, maar de stand bleef 0-0.  Penalty’s leken de wedstrijd te moeten gaan beslissen, maar in blessuretijd maakte Ajax alsnog de dik verdiende 1-0 en werd daarmee toernooiwinnaar. Helaas was er ook slecht nieuws. In de poulefase viel Alen Karhasanovic met een dubbele beenbreuk uit. Dat gaf de ploeg nog meer motivatie om voor Alen de 1e prijs te pakken en daarin slaagde het team glorieus. Ook de beste speler op dit toernooi kwam uit de Ajax-jeugdopleiding: Solomon Bonnah en de beste keeper was Marijn Dijkstra.

Ajax O12
Ajax O12 speelde een toernooi bij SO Soest. Met grote cijfers (9-1!) won deze leeftijdsgroep van Kawasaki Japan en ook Dortmund werd met 4-1 weggevaagd. In de finale was Ajax nipt sterker dan Club Brugge, 1-0.

Ajax O10
Ajax O10 nam deel aan het internationaal toernooi bij Fortuna Wormerveer. Daar werd onder andere gewonnen van PSV (4-0), Schalke (1-0) en Celtic (1-0). In de finale stond Ajax tegenover gastheer Fortuna Wormerveer en die wedstrijd won de Amsterdamse O10 met 2-0.