Menu
Ajax kan verder inlopen

Ajax kan verder inlopen

Ajax neemt het zondag op tegen Roda JC. In het thuisduel met de Limburgers kan de ploeg van trainer Frank de Boer de reeks van drie opeenvolgende competitiezeges uitbreiden naar vier. Tevens kunnen de Amsterdammers op de ranglijst verder inlopen op PSV en/of FC Twente die elkaar na afloop van Ajax - Roda JC later op de middag in Eindhoven treffen.

Vorig seizoen stond de ontmoeting tussen Ajax en Roda al op de derde speeldag geprogrammeerd. Ajax zegevierde toen met 3-0. Meer nog dan de uitslag stond die middag in het teken van het beoogde ‘koningskoppel’ Luis Suarez-Mouinir El Hamdaoui. Laatstgenoemde opende in de 34ste minuut de score door een van richting veranderde voorzet van eerstgenoemde simpel binnen te tikken: 1-0. Zeven minuten na rust waren de rollen omgedraaid en bereidde El Hamdaoui het doelpunt voor van Suarez. Na deze assist maakte de Marokkaan in de 72ste minuut zijn tweede en Ajax’ derde treffer van de wedstrijd.

Roda speelde destijds met ex-Ajacied Laurent Delorge in de basisopstelling. Later op de avond werd verder bekendgemaakt dat Rob Wielaert met onmiddellijke ingang Ajax zou verruilen voor de ploeg uit Kerkrade. Ook dit seizoen maken Wielaert – die vorig jaar definitief eigendom werd van Roda – en Delorge deel uit van de selectie van coach Harm van Veldhoven. Het tweetal kreeg afgelopen zomer bovendien gezelschap van Mitchell Donald, die bij Ajax een groot gedeelte van de jeugdopleiding doorliep en ook het eerste elftal haalde.

Vorig seizoen kwam Luis Suarez met zijn pasgeboren dochter het veld op bij Ajax - Roda JC. Vorig seizoen kwam Luis Suarez met zijn pasgeboren dochter het veld op bij Ajax - Roda JC.

Omdat hij in Amsterdam amper aan spelen toekwam verkaste Donald naar Roda, waar hij bezig is aan een uitstekend seizoen. Zo was de fysiek sterke middenvelder dit seizoen al goed voor drie treffers en acht assists. Momenteel staan de Zuid-Limburgers op de negende plaats met 31 punten uit 23 wedstrijden. Ajax bezet met twaalf punten meer de vijfde positie, maar hijgt de concurrenten in de nek.

Hoewel de landskampioen iets aan de beterende hand lijkt, kan De Boer tegen Roda in elk geval nog niet beschikken over de al langer geblesseerden Eyong Enoh, Derk Boerrigter, Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson en Gregory van der Wiel. Van Veldhoven mist sowieso de geschorste doelman Pawel Kieszek.

Ajax - Roda JC begint zondag om 14.30 uur.

Resultaten van de laatste vijf edities:

2010/2011 Ajax - Roda JC 3-0 (21-08-2010)
2009/2010 Ajax - Roda JC 4-0 (03-02-2010)
2008/2009 Ajax - Roda JC 1-0 (14-09-2008)
2007/2008 Ajax - Roda JC 4-2 (04-11-2007)
2006/2007 Ajax - Roda JC 2-0 (27-12-2006)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst