Menu
Ajax keert met goed gevoel terug uit China

Ajax keert met goed gevoel terug uit China

Een afvaardiging Ajacieden was afgelopen week in China om de samenwerking met de Chinese Football Association gestalte te geven. ,,Een geslaagde reis", aldus Marcus Keane, manager internationale marketing van Ajax.

Tijdens het verblijf gaven Ajax-trainers Robin Pronk en Casimir Westerveld diverse voetbalclinics. Ook overhandigde Keane namens Ajax de opbrengst van het benefietduel Jong Ajax - Jong Liverpool aan Right to Play. De cheque van veertigduizend euro zal Right to Play besteden aan projecten voor kansarme kinderen. Door middel van sport- en spelprogramma’s krijgen de kinderen de mogelijkheid om zich te kunnen ontwikkelen.

,,Het was een goede reis’’, zei Keane na terugkomst op de ArenA. ,,De omstandigheden en de faciliteiten waren erg goed. De Chinese voetbalbond heeft aangegeven verder te willen werken met ons. Verder hechtten ze veel waarde aan de knowhow die door Robin Pronk en Casimir Westerveld gedeeld zijn.’’

Uitleg van Ajax-trainer Robin Pronk. Uitleg van Ajax-trainer Robin Pronk.

Ajax wil door middel van deze trip, naast het samenwerkingsverband met de CFA, meer inzicht krijgen in het niveau van de topjeugd van China (U14 en U15). Ook wil Ajax de jeugdcoaches de mogelijkheid geven om ervaring op te doen in het opleiden van spelers uit verschillende (voetbal)culturen- en systemen. ,,Deze doelen zijn goed tot zeer goed bereikt’’, zegt Keane.

Een vervolgstap zal zijn dat een paar afgevaardigden van de Chinese voetbalbond naar Amsterdam afreizen om de Ajax-jeugdopleiding van dichtbij mee te maken. ,,Vier Chinese coaches komen een week op de Toekomst kijken’’, beaamt Keane.

Collega Casimir Westerveld weet ook de aandacht van het elftal op zich te vestigen. De twee trainers reisden speciaal naar China af voor het geven van voetbalclinics aan de Chinese jeugd. Collega Casimir Westerveld weet ook de aandacht van het elftal op zich te vestigen. De twee trainers reisden speciaal naar China af voor het geven van voetbalclinics aan de Chinese jeugd.
Jonge pupillen gehuld in het Ajax-tenue werken de training zeer nauwkeurig af. Jonge pupillen gehuld in het Ajax-tenue werken de training zeer nauwkeurig af.
Trotse familieleden maken foto’s van de hardwerkende voetballers. Trotse familieleden maken foto’s van de hardwerkende voetballers.
Pronk en Westerveld bezoeken tijdens een cultureel programma de Chinese Muur. Pronk en Westerveld bezoeken tijdens een cultureel programma de Chinese Muur.
Ook een van de meest historische en grootste wereldwonderen wordt bezocht door de trainers: de Verboden Stad in Beijing. Ook een van de meest historische en grootste wereldwonderen wordt bezocht door de trainers: de Verboden Stad in Beijing.
Het verblijf in China wordt afgesloten met een afscheidsdiner. De vice-voorzitter van de Chinese voetbalbond, Nan Yong, en Marcus Keane spraken over de ontwikkeling van het Chinese voetbal. Het verblijf in China wordt afgesloten met een afscheidsdiner. De vice-voorzitter van de Chinese voetbalbond, Nan Yong, en Marcus Keane spraken over de ontwikkeling van het Chinese voetbal.