Menu
Ajax keert terug op bijzondere grond

Ajax keert terug op bijzondere grond

Enkele uren na aankomst heeft Ajax maandag de eerste training in Oostenrijk afgewerkt. Aan het einde van de middag reden de spelers per mountainbike van het hotel richting gastheer SSV Neustift. Het veld waarop dat gebeurde was bijzonder. Het is namelijk de plek waar drie jaar geleden de kiem voor de dertigste landstitel werd gelegd.

Van het laatste bezoek aan Neustift konden slechts drie van de 26 spelers zich iets herinneren. Het
geeft aan hoe snel het kan gaan in het voetbal. Alleen Toby Alderweireld, Kenneth Vermeer en Siem de Jong waren er drie jaar geleden ook bij toen Ajax onder leiding van toenmalig trainer Martin Jol tijdens de voorbereiding naar Oostenrijk trok. Het was de tijd dat Luis Suarez nog aanvoerder was, Vermeer en De Jong nog geen international waren, Frank de Boer nog trainer van Ajax A1 was en Riechedly Bazoer pas 13 jaar was.

Terug naar het heden. Alle 23 spelers en drie keepers verschenen maandagmiddag even voor 16:30 uur op het trainingsveld. De eerste training ging de boeken in als ‘opstarttraining’ en stond vooral in het teken van acclimatiseren. Aangezien het trainingsveld op 1.000 meter hoogte ligt, is het vooral zaak om niet te snel voluit te gaan. Dat komt later deze week aan bod.

Toby Alderweireld sloot zich maandag weer bij de groep aan. Toby Alderweireld sloot zich maandag weer bij de groep aan.

Zowel in de spelersgroep als in de staf vielen enkele nieuwe gezichten op. Zo is trainer Jaap Stam er deze week bij om (onder andere) de verdedigers onder handen te nemen. Björn Rekelhof (performance) had er in de persoon van de Australische Perry Augustine een nieuwe collega bij. Ook Ronald Vermeer (fysiotherapeut) is een nieuwe naam in de staf. Vanuit de gedachte dat de staf liever blessures voorkomt dan behandelt, is de balans van drie fysio’s en een performance coach vanaf dit seizoen omgezet naar twee fysio’s en twee performance coaches.

Na een uur en veertig minuten zat de eerste oefensessie erop. Net als tijdens het trainingskamp in De Lutte sprongen de spelers na afloop op de mountainbike voor een sportieve terugrit naar het hotel. Dinsdag staan er twee trainingen op het programma. Om 10:30 uur en 16:30 uur meldt de selectie zich weer bij SSV Neustift voor dag 2 van het trainingskamp.

Ajax Media volgt Ajax tijdens het trainingskamp in Oostenrijk op de voet. Via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter en Facebook houden we je iedere dag op de hoogte van de gebeurtenissen voor en achter de schermen.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Er hing een mooi welkomsdoek voor Ajax klaar. Er hing een mooi welkomsdoek voor Ajax klaar.
Frank de Boer arriveerde als eerste bij SV Neustift. Frank de Boer arriveerde als eerste bij SV Neustift.
Kolbeinn Sigthórsson trekt zijn kicksen aan voor de start van een nieuw voetbalseizoen. Kolbeinn Sigthórsson trekt zijn kicksen aan voor de start van een nieuw voetbalseizoen.
Viktor Fischer meldde zich maandag samen met negen andere (jeugd)internationals weer bij de groep. Viktor Fischer meldde zich maandag samen met negen andere (jeugd)internationals weer bij de groep.
Ajax traint deze week op het veld van SV Neustift. Ajax traint deze week op het veld van SV Neustift.
Aanvoerder Siem de Jong luistert naar de aanwijzingen van assistent-coach Hennie Spijkerman. Aanvoerder Siem de Jong luistert naar de aanwijzingen van assistent-coach Hennie Spijkerman.
Duel tussen Lasse Schöne en Niklas Moisander. Duel tussen Lasse Schöne en Niklas Moisander.
Jaap Stam nam ook deel aan de training. Jaap Stam nam ook deel aan de training.
Riechedly Bazoer temidden van Danny Hoesen en Joël Veltman. Riechedly Bazoer temidden van Danny Hoesen en Joël Veltman.
De Australiër Perry Augustine (performance coach) is een nieuw gezicht binnen de staf. De Australiër Perry Augustine (performance coach) is een nieuw gezicht binnen de staf.
Christian Eriksen is ook weer terug van vakantie. Christian Eriksen is ook weer terug van vakantie.
Riechedly Bazoer (16) en Kenny Tete (17) zijn de jongste spelers in de selectie. Riechedly Bazoer (16) en Kenny Tete (17) zijn de jongste spelers in de selectie.
Siem de Jong lest de dorst. De eerste oefensessie zit erop. Siem de Jong lest de dorst. De eerste oefensessie zit erop.