Menu

Ajax & kellogg''s Voetbalfeesten: Ajax-toppers voorop in de strijd

Winter, Menzo, Van der Meyde, Knopper en Van 't Schip strijden met 60 jongens en meisjes om de Kellog's & Ajax Cup Op zaterdag 23 september wordt hij voor het eerst uitgereikt: de Kellogg's & Ajax Cup. Op de Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax dat op een steenworpafstand van de Arena ligt, strijden 5 teams uit de regio's rondom Amsterdam, Apeldoorn, Groningen, Venlo en Breda onder begeleiding van hun eigen Ajax coach om de Cup. 60 jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar zijn voor één dag een echte profvoetballer.

Alle aspecten uit het leven van een profvoetballer komen tijdens de grote finale aan bod: van discipline tot techniek, van teamwork tot de druk van wedstrijden en het omgaan met journalisten. De Ajacieden zelf zullen onderling uitmaken wie zich de beste coach mag noemen. Het belooft dus een interessante dag te worden op de Toekomst. Een dag vol voetbal, fun en spanning.

De Grote Finale is tevens de afsluiting van het eerste seizoen van het Kellogg's & Ajax Voetbalfeest. Vanaf 7 mei zijn er 5 Kellogg's & Ajax Voetbalfeesten gehouden. 1500 kinderen hebben onvergetelijke dagen beleefd in Apeldoorn, in Breda, in Amsterdam, in Groningen en in Venlo. Van elk regiofeest zijn de 12 beste jongens en meisjes geselecteerd voor de Grote Finale.

Vijf bekende Ajacieden verbinden zich aan een eigen regioteam en strijden, met én namens het team, tegen elkaar om de Kellogg's & Ajax Cup. Ajacieden die naast hun talenten als coach ook hun persoonlijke en technische kwaliteiten laten zien.

Voetballen was als kind heel anders dan als volwassene? De coaches spelen nog één keer met een voetbal zoals toen ze nog klein waren. Welke Ajacied overtreft de anderen in dit ongewone duel? Welke (onvermoede) talenten komen naar boven bij Stanley Menzo en Richard Knopper in een free-style wedstrijd? Hoe staat het met de coach-kwaliteiten van spelers als Aron Winter en Andy van der Meyde. Wie kan zijn team naar de landelijke overwinning leiden?

Graag nodigen wij u uit om de grote finale bij te wonen: Zaterdag 23 september De Toekomst in Amsterdam Borchlandweg 16-18, Duivendrecht (t.o. de Amsterdam ArenA)