Menu

Ajax keurt gedrag kleine groep relschoppers af

Ajax betreurt het ten zeerste dat een kleine groep zich supporter noemende relschoppers de huldiging op het Leidseplein gisteren een wrange nasmaak heeft gegeven. Ajax stelt alles in het werk om de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Wanneer de identiteit van de relschoppers bij Ajax bekend is, zal de club de betrokkenen een stadionverbod opleggen.

De gemeente Amsterdam bood Ajax gisteren een huldiging op het Leidseplein aan om de eindzege in de strijd om de Amstel Cup te vieren. De Ajacieden toonden de duizenden toegestroomden niet alleen de Cup, maar ook de kampioensschaal die een week eerder in de wacht was gesleept. Tijdens de aanwezigheid van de spelers en de technische staf van Ajax op het bordes van de Stadsschouwburg was de sfeer uitgesproken feestelijk op het Leidseplein. ?Het is frustrerend, dat een kleine groep raddraaiers toch meent de boel te moeten verzieken,? aldus algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax.

Van Eijden is van plan hard op te treden. ?Ajax stelt alles in het werk om deze individuen te weren. Wanneer wij over hun gegevens beschikken komen ze er bij Ajax voorlopig niet meer in.?

Richting gemeente Amsterdam spreekt Van Eijden zijn dank uit. ?Het is toch prachtig dat de gemeente het mogelijk maakt dat wij op historische grond de Amstel Cup en de kampioensschaal aan onze echte supporters hebben kunnen tonen. Daar dank ik burgemeester Cohen en zijn mensen oprecht voor.?