Menu
Ajax Kids Club en  'Scoren voor Gezondheid'

Ajax Kids Club en 'Scoren voor Gezondheid'

Op maandag 6 oktober en dinsdag 7 oktober vond de landelijke aftrap plaats van 'Scoren voor Gezondheid'. Kids kunnen tijdens dit project actief werken aan hun gezondheid en dat blijkt nog leuk te zijn ook! Kijk snel verder voor een verslag.

Ajax-spelers zetten zich in tegen overgewicht

Op maandag 6 oktober en dinsdag 7 oktober vond de landelijke aftrap plaats van 'Scoren voor Gezondheid', een initiatief dat georganiseerd wordt door de Eredivisie, Stichting 'Meer dan Voetbal', de Sponsor Bingo Loterij, het Ministerie van VWS, het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ, en het Nationaal instituut sport en beweging NISB. Kids kunnen tijdens dit project actief werken aan hun gezondheid en dat blijkt nog leuk te zijn ook!

Van een aantal basisscholen uit Amsterdam Zuidoost kwamen kinderen uit groep 6,7, en 8 naar Ajax en beleefden een dag vol actie, gezond snoepen en spelletjes. Natuurlijk is zo'n dag bij Ajax helemaal compleet als er wat Ajax-spelers voorbij komen.

Op maandag waren Ismaïl Aissati en Jan-Arie van der Heijden aanwezig om het belang van sporten en fruit uit te leggen. Samen met de kinderen deden zij een poging om de grootste fruitshake ter wereld te maken. Ismaïl Aissati en Lucky proefden de shake en zij vonden hem heerlijk! Daarna werd er een sport- en gezondheidsquiz gedaan waarbij getest werd op kennis van Ajax en gezond eten.

Dinsdag waren het Toby Alderweireld en Nathaniel Will die de kids op de Jeugdcomplex De Toekomst bezochten. Nadat de kinderen 's ochtends mee konden doen aan allerlei voetbal-clinics kwamen ze het podium op voor de prijsuitreiking. Hierbij tekenden alle kinderen een contract met de spelers waarmee ze aangeven sporten en gezond eten serieus te nemen. Na een handdruk en een krabbel gingen alle kinderen helemaal door het dolle heen naar huis. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan samen met je idool werken aan een goede gezondheid?

Wil je meer weten over Scoren voor Gezondheid? klik dan HIER.

Er waren een hele hoop kids naar de ArenA gekomen!<p> Er waren een hele hoop kids naar de ArenA gekomen!

Lucky had wel zin in zo'n fruitshake!<p> Lucky had wel zin in zo'n fruitshake!

Ismaïl Aissati tekende graag het contract zodat kinderen gezond eten en lekker sporten!<p> Ismaïl Aissati tekende graag het contract zodat kinderen gezond eten en lekker sporten!

Op de Toekomst was het één groot Fruitfeest!<p> Op de Toekomst was het één groot Fruitfeest!

Nathaniel Will en Toby Alderweireld waren er klaar voor alle kids te stimuleren gezond te leven.<p> Nathaniel Will en Toby Alderweireld waren er klaar voor alle kids te stimuleren gezond te leven.

Nadat het contract getekend was konden de kids er niet meer onderuit: gezond eten en sporten dus maar!<p> Nadat het contract getekend was konden de kids er niet meer onderuit: gezond eten en sporten dus maar!

Slaap lekker Lucky en morgen gezond weer op!<p> Slaap lekker Lucky en morgen gezond weer op!