Menu
Ajax Kids Clubdag groot succes

Ajax Kids Clubdag groot succes

Een golf enthousiaste leden van de Ajax Kids Club overspoelde maandagmiddag de Toekomst. De jonge fans belichaamden gezamenlijk één gedachte: wij zijn Ajacied!

Er viel heel wat te beleven op de Toekomst, het sportpark van Ajax. Met de Amsterdam ArenA als fraai decor leefden de Ajaciedjes -uitsluitend leden van de Ajax Kidsclub - zich uit in verschillende voetbalspelletjes. Jaarlijks biedt Ajax zijn jongste fans een exclusieve fandag aan op de Toekomst.

De Amsterdam ArenA als decor bij de Ajax Kids Clubdag. De Amsterdam ArenA als decor bij de Ajax Kids Clubdag.

Ooit gedroomd van een één op één duel met Urby Emanuelson? Of stille hoop gekoesterd op een techniektraining van Ryan Babel of Henk ten Cate? Altijd al gehoopt op een exclusieve keepersclinic van Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer of Dennis Gentenaar? Veel voetbaldromen werden vanmiddag werkelijkheid. De honderden leden van de Ajax Kids Club beleefden maandagmiddag de mooiste voetbalavonturen.

Na een nieuwe rondo van de panna-knockout wijzen de toeschouwers de winnaar aan. Ditmaal Urby Emanuelson. Na een nieuwe rondo van de panna-knockout wijzen de toeschouwers de winnaar aan. Ditmaal Urby Emanuelson.

De leden kwamen duidelijk voor twee zaken. Voetballen en handtekeningen jagen. ,,Henk ten Cate! Handtekening!’’, klonk het aanhoudend van achter de reclameborden. De Ajax-trainer bracht net enkele Ajaciedjes de fijne kneepjes van het voetbalvak bij. Nogmaals werd de naam van de trainer gescandeerd. En nogmaals… De Ajax-coach vroeg zijn fans het iets rustiger aan te doen. Handtekeningen worden na de training uitgedeeld. Ryan Babel, Urby Emanuelson, Tom de Mul, Olaf Lindenbergh en Thomas Vermaelen, ook bezig op het kunstgrasveld, verging het precies hetzelfde. Afgaande op het aantal handtekeningenjagers, zijn de spelers nog populairder dan hun trainer.

Dennis Gentenaar houdt minstens twee Ajax-fans bezig tijdens een exclusieve keepersclinic. Dennis Gentenaar houdt minstens twee Ajax-fans bezig tijdens een exclusieve keepersclinic.

Oud-spelers als Simon Tahamata en Michel Kreek beëindigden hun werkdag ook al met blauwe vingers van het signeren. Na een voetbalclinic telkens hetzelfde beeld. Het laatste fluitsignaal van een Ajax-trainer heeft amper geklonken, of de pupillen spurten naar een ouder of begeleider langs het veld. Vliegensvlug worden handtekeningenboekjes en -kaarten in ontvangst genomen. Vervolgens worden de Ajax-trainers en -spelers dolenthousiast belaagd.

Het bijzondere voetbalspel van adidas had over belangstelling niets te klagen. Het bijzondere voetbalspel van adidas had over belangstelling niets te klagen.

Een van de imposantste attracties was het megavoetbalspel van adidas. De opblaasbare variant op het aloude tafelvoetbalspel had, net als de overige attracties, over belangstelling geen klagen. De poppetjes die je normaal terugvindt in een tafelvoetbalspel, werden dit keer levensgroot ingenomen door Kids Clubleden. Het was de kunst om schuivend, slepend en dribbelend tot een doelpunt te komen. Bepaald geen sinecure. Vele mini-Ajacieden bleken toch uiterst bedreven in het spel.

De Ajax-jeugdtrainers leggen uit wat van de Kids Clubleden wordt verwacht. De Ajax-jeugdtrainers leggen uit wat van de Kids Clubleden wordt verwacht.

Het ‘klassieke’ voetbaltoernooi voor Kids Clubleden was ook al zo’n onvervalst succesnummer. Ooit voetballen in een Ajax-shirt op onvervalste Ajax-grond? Strijdend en genietend lieten de gasten de unieke kans niet onbenut. Natuurlijk, fans in een Ajax-shirt (uit of thuis) waren veruit in de meerderheid op de Toekomst. Anderen droegen tricots van het Nederlands elftal, FC Barcelona of ‘gewoon’ de eigen amateurclub. Al dan niet voorzien van de eigen achternaam, of die van een favoriete Ajacied.

Voor veel leden van de Ajax Kidsclub was de fandag pas echt geslaagd na een fotootje met Lucky, het boegbeeld van de Ajax Kids Club. Voor veel leden van de Ajax Kidsclub was de fandag pas echt geslaagd na een fotootje met Lucky, het boegbeeld van de Ajax Kids Club.

De Kids Clubleden maakten er, kortom, een bont gekleurd geheel van op de Ajax-velden. Een kleurige mengelmoes met een duidelijk en niet te missen kenmerk: het voetbalplezier was bij iedereen even groot.