Menu

Ajax Kids krijgen bezoek

Net als de selectie kreeg Ajax? jongste club bezoek van Feyenoord. Op uitnodiging van de Ajax Kids Club brachten De Kameraadjes een bezoek aan de Amsterdam Arena.

De ontmoetingen tussen Ajax en Feyenoord zijn altijd spannend en speciaal, maar deze wedstrijd was dubbel bijzonder! Elf leden van de Ajax Kids Club waren uitgenodigd om als wedstrijdmascotte de selectie het veld op te begeleiden.

Op zich niet een hele moeilijke taak, maar wel een hele bijzondere. Het komt tenslotte niet iedere dag voor dat je in het officiële wedstrijdtenue van Ajax hand in hand loopt met een Ajax-speler! De Feyenoordselectie moest natuurlijk ook het veld op worden begeleid en daarvoor waren elf Kameraadjes afgereisd uit Rotterdam.

De kameraadjes en hun ouders worden op het Arenadek ontvangen

Terwijl er werd gewacht op de aankomst van De Kameraadjes, stonden elf zenuwachtige Ajax-kids (én hun ouders) al te trappelen bij de hoofdingang. Een spannende dag, niet alleen de wedsdtrijd Ajax ? Feyenoord stond op het programma, maar vooral omdat zij vandaag wedstrijdmascotte waren.

In de kleedruimte maakten de Ajax-kids kennis met De Kameraadjes en gebroederlijk werd er omgekleed. Trots trok de ene helft van de wedstrijdmascottes het shirt met de rode baan over het hoofd en de andere helft? Die stond al klaar in het tenue van hun favoriete club: Feyenoord.

Nadat iedereen was omgekleed werd nog éénmaal uitgelegd wat er straks op het hoofdveld stond te gebeuren. Nog één keer oefenen en toen naar de gracht.

Terwijl de spelers aan het einde van de warming up het veld afliepen, stonden sommigen met open mond te kijken: hun idolen van zo dichtbij.

Ineens zwaaide de deur open. Daar kwamen de scheidsrechters al en daarachter... de spelers! Iedere speler pakte de hand van de wedstrijdmascotte.

Een glimlach, een aai over de bol, een paar vriendelijke woordjes van een gespannen Ajax-speler vielen de Ajax-kids ten deel.

Samen het veld op en je tegelijk met de Ajax-selectie presenteren aan een uitverkochte Amsterdam ArenA is onvergetelijk!