Menu
Ajax kijkt alweer vooruit

Ajax kijkt alweer vooruit

Vooral de wisselspelers van Ajax uit de Klassieker tegen Feyenoord waren maandag aan het werk te zien op de Toekomst. In het adidas miCoach Performance Centre werd de groep met onder meer Derk Boerrigter, Eyong Enoh en Miralem Sulejmani aangevuld met Ajacieden die normaal gesproken vooral meetrainen bij Jong Ajax.

Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman schotelden de Ajacieden – onder wie ook Ruben Ligeon, Danny Hoesen, Stefano Denswil en Viktor Fischer - in het 'miCoach' hun trainingsarbeid voor. Frank de Boer hield zich in de catacomben van de Toekomst bezig met zijn overige Ajacieden, vooral dus met zijn basisploeg uit de onbeslist gebleven (2-2) maar van begin tot einde boeiende Klassieker. De hoofdtrainer nam in de slotfase een kijkje bij de groep van Bergkamp, Spijkerman en ook keeperstrainer Carlo l’Ami. Over doelmannen gesproken: ook Mauritsch Schmitz behoorde tot de niet alledaagse gezichten bij de training van Ajax 1. Waar de Ajacieden zich maandag ook bevonden op de Toekomst; de voorbereiding op het bekerduel met ONS Sneek (woensdag) is gestart.

Derk Boerrigter aan de bal in het adidas miCoach Performance Centre op de Toekomst. Derk Boerrigter aan de bal in het adidas miCoach Performance Centre op de Toekomst.

Ajax TV sprak aan het einde van de ochtend exclusief met Daley Blind. Uiteraard ging dat gesprek deels nog wel over de enerverende Feyenoord – Ajax van een klein etmaal eerder. De Klassieker bood voldoende stof tot napraten. ,,Zonde natuurlijk dat je een overwinning in de slotfase nog weggeeft’’, vertelde Blind, die prima speelde als linksback, maar het duel (na de rode kaart van Niklas Moisander) afsloot als centrumverdediger. ,,Zo’n slotfase als gisteren in de Kuip zou je het liefste overspelen.’’

Houd Ajax TV in de gaten voor de beelden van de training en het complete interview met Daley Blind.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Assistent-trainer Dennis Bergkamp kijkt goedkeurend toe. Assistent-trainer Dennis Bergkamp kijkt goedkeurend toe.
Ook Viktor Fischer werkte zich maandagochtend in het zweet in het adidas miCoach Performance Centre. Ook Viktor Fischer werkte zich maandagochtend in het zweet in het adidas miCoach Performance Centre.