Menu
Ajax kijkt weer vooruit

Ajax kijkt weer vooruit

Uitlopen, ontspannen, het hoofd leegmaken en ook vooruit kijken. Dat is wat de selectie van Ajax de komende twee tot drie dagen te doen staat, volgens Lasse Schöne. De Deense middenvelder sprak deze woorden tegen Ajax TV nadat hij maandag een ontspannen training had afgewerkt op de Toekomst. Zijn ploeggenoten zullen ongetwijfeld hetzelfde idee hebben.

Van de elf basiskrachten die zondag in actie kwamen in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen AZ, vertoonden alleen hij en Bojan Krkic zich daags erna op het trainingsveld. De overige negen hebben interlandverplichtingen, onder wie Christian Eriksen, Viktor Fischer (Denemarken), Toby Alderweireld (België), Niklas Moisander (Finland), Kolbeinn Sigthórsson (IJsland), Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer (Nederland). Ook invaller Christian Poulsen nam deel aan de lichte training, die bestond uit een warming-up, pass-en-trap-vormen plus een positiespel. De routinier heeft immers aangegeven geen interlands meer voor Denemarken te spelen.

Christian Poulsen is klaar om het duel aan te gaan met Riechedly Bazoer. Christian Poulsen is klaar om het duel aan te gaan met Riechedly Bazoer.

Schöne hoefde zich deze week niet te melden bij de nationale ploeg. Heel erg vond hij dat niet. ,,Het is een absolute eer om voor je land te spelen, maar als je zoals ik niet altijd speelt, is een keer thuisblijven ook niet erg’’, liet hij onder meer voor de camera van Ajax TV weten.
Hoewel hij baalde van de nederlaag in Alkmaar, probeert Schöne vooral vooruit te kijken. Zijn anderhalve vrije dag – maandagmiddag plus dinsdag – benut hij om zijn hoofd leeg te maken. ,,Alles vergeten en uitkijken naar de Klassieker’’, aldus de middenvelder, die stelde dat een overwinning op Feyenoord de ideale revanche zou zijn voor de verliespartij tegen AZ.

Bekijk het complete interview met Lasse Schöne later vandaag op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl/Fabian van der Poll
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer en zijn staf zagen veel internationals maandag weer uitwaaieren. Frank de Boer en zijn staf zagen veel internationals maandag weer uitwaaieren.
Drinkpauze voor de groep Ajacieden; de A-selectie was aangevuld met spelers van Jong Ajax. Drinkpauze voor de groep Ajacieden; de A-selectie was aangevuld met spelers van Jong Ajax.
Hoogstandje van Danny Hoesen. Hoogstandje van Danny Hoesen.
Davy Klaasen probeert een bal te blokken. Davy Klaasen probeert een bal te blokken.