Menu
Ajax klaar voor bekerkraker

Ajax klaar voor bekerkraker

Ajax heeft dinsdag voor het laatst getraind in aanloop naar de bekerkraker tegen Feyenoord. Frank de Boer beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Aan de geblesseerde aanvoerder Siem de Jong is niet beschikbaar. Zoals gebruikelijk verdedigt reservedoelman Kenneth Vermeer het doel bij bekerwedstrijden.

Of er naast Vermeer nog andere spelers een ‘beloning’ in de vorm van speelminuten kunnen verwachten, hield Frank de Boer dinsdagmiddag nog open. Toch lijkt de kans groot. ,,Dat zou zo maar eens kunnen”, antwoordde de coach van Ajax op die vraag. ,,Ik vind dat iedereen het verdient om te spelen. Tijdens het trainingskamp in Turkije en ook afgelopen week heeft iedereen heel goed getraind. Daar leid ik uit af of iemand zich dermate profileert dat hij voor een basisplaats in aanmerking komt. Ik kijk ernaar, maar wil tegelijkertijd ook winnen. Ook tegen Feyenoord probeer ik dus zo’n goed mogelijk elftal samen te stellen.”

De bekerwedstrijd Ajax - Feyenoord begint woensdag om 20:45 uur in de nagenoeg uitverkochte Amsterdam ArenA. De winnaar plaatst zich voor de halve finales van het bekertoernooi.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen in duel met landgenoot Schöne. Nicolai Boilesen in duel met landgenoot Schöne.
Waar zal dit onderonsje tussen Dennis Bergkamp en Ricardo van Rhijn over gaan? Waar zal dit onderonsje tussen Dennis Bergkamp en Ricardo van Rhijn over gaan?
De Denen (en Niklas Moisander) vermaakten zich zichtbaar tijdens de training. De Denen (en Niklas Moisander) vermaakten zich zichtbaar tijdens de training.
Frank de Boer heeft een nagenoeg fitte selectie. Alleen aanvoerder Siem de Jong ontbreekt. Frank de Boer heeft een nagenoeg fitte selectie. Alleen aanvoerder Siem de Jong ontbreekt.
Thulani Serero speelt de bal in tijdens de rondo. Thulani Serero speelt de bal in tijdens de rondo.
Kenneth Vermeer verdedigt woensdagavond het doel van Ajax. Kenneth Vermeer verdedigt woensdagavond het doel van Ajax.